Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Követtetek már el valamilyen...

Követtetek már el valamilyen szabálysértést?

Figyelt kérdés
Ami nem minősül bűncselekménynek, de büntetik. Ha igen, mi lett belőle?

2020. júl. 19. 12:43
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Egy üzletben kasszahiányért feljelentettek sikkasztásért. Főni bezárta a boltot karácsonykor egy hónapra és csak a hivatalosan bejelentett minimálbért adta oda fizetésként. Én voltam az üzletvezető és fizetéselőlegként saját felelőségi körben pénzt adtam az alkalmazottaknak, hogy ne dögöljenek éhen. A főnöknek ez nem tetszett, mert, hogy miért nem szóltam neki ...amikor felvett, akkor viszont mondta, hogy ezt saját hatáskörben megtehetem, szóval ellentmondás volt. Végül minden dolgozó kapott szabálysértési bírságot ( 30 ezer ) és elbocsátottak mindenkit. Azóta a kedves ex-főnök külföldre menekült 100 milliós adócsalás miatt.

Ezen kívül persze volt egy pár közúti szabálysértési bírságom. Gyorshajtás, tilosban parkolás, de az is inkább csak szivatás volt a rendőrség részéről, mint jogos büntetés.

2020. júl. 20. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!