Ha saját emailt osztok meg amit én írtam, a választ (ha egyáltalán van) nem, az levéltitok megsértése?
Figyelt kérdés
Megnéztem a vonatkozó jogszabályt, de direkt úgy fogalmaz hogy ne lehessen egyértelműen eldönteni.2020. júl. 18. 20:56
1/7 anonim válasza:
Miért lenne az? Kivéve ha leírod a címzett nevét is a levélben meg róla dolgokat abból lehet hogy baj lenne pl rágalmazás.
2/7 A kérdező kommentje:
Nyilván a címzett neve is látszódna, de pl nem lenne benne rágalmazás meg semmi, így értem a kérdést.
Mondjuk ennek az oldalnak írnék egy emailt, ez látszódna:
Címzett: info@gyakorikerdesek.hu
Tárgy: Vélemény
Tartalom: Tisztelt Gyakori Kérdések! Tetszik az oldal. Tisztelettel, név.
Semmi törvénysértő nincs benne, de látszik a címzett.
2020. júl. 18. 21:09
3/7 anonim válasza:
Ez így szerintem nem minősülne annak. De ha mégis egy ilyen e-mail miatt szerintem senki sem jelentene fel.
4/7 anonim válasza:
A leveled tartalma - ha nem tartalmaz személyes és egyéb érzékeny adatot tartalmat, rágalom, személyes adat, más személy e-mailcíme, telefonszáma, lakáscíme, munkahelye, neve, stb. kivéve, ha közszereplő, akkor nem számít levéltitok megsértésének. A másik válaszát nem közölheted, csak a saját leveledet. Persze az már határmezsgye inkább túllépése, hogy a saját viszontválaszleveledbe bemásolod a másik válaszlevelét, és így osztod meg a viszontválaszleveled. Amit te írtál, az a te szellemi terméked, afelett te rendelkezel.
5/7 A kérdező kommentje:
"más személy e-mailcíme"
Tehát akkor a fenti példa nem lenne jó mert ott a cím?
2020. júl. 18. 21:44
6/7 anonim válasza:
Az e-mail cím magánszemély esetében személyes adatnak minősül, nem oszthatod meg csak úgy mással. Ha egy nyilvánosan elérhető e-mail címről van szó, mert pl. a honlapján megadta kontaktnak, mindenki láthatja stb., akkor valszeg nem problémás, de ha magáncímről van szó, akkor az. A példádban az info@gyk.hu pl. rendben van.
7/7 anonim válasza:
Akkor is problémás, mert nem kapcsolható össze. A telefonkönyvben, lehet, hogy hozzáférhető a telefonszámom, ha nem titkosítottam, de ettől még nem lehet máshol törvényesen közölni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!