Lehet forgalomban lévő bankjegyet értékesíteni?
Figyelt kérdés
Láttam interneten, hogy valaki el akar adni idén nyomott 20.000Ft-os bankjegyet 36.000Ft-ért.
Én úgy tudom, hogy ez törvénytelen. Keresgéltem, de nem találtam a neten az ehhez tartozó szabályt, törvényt.
El tudnátok küldeni az ehhez tartozó szabályt, törvényt?
2020. júl. 10. 09:48
1/12 anonim válasza:
"20.000Ft-os bankjegyet 36.000Ft-ért."
Én kétezret adok érte!
2/12 anonim válasza:
Aztán mitől ért volna az annyit? Amúgy talán valami meg nem engedett pénzügyi tevékenység lehet, de csak kósza tipp.
3/12 A kérdező kommentje:
Azért adja ennyiért, mert hibátlan, hajtatlan és a sorszáma 100 alatti.
2020. júl. 10. 10:40
4/12 anonim válasza:
El lehet adni
Gyűjtők meg is veszik
6/12 A kérdező kommentje:
Akkor simán eladhatok egy forgalomban lévő 1000Ft-os bankjegyet 5000ert?
Nekem úgy rémlik, mintha olvastam volna pár éve, hogy amíg forgalomban van a bankjegy, addig nem lehet ilyet csinálni.
2020. júl. 10. 12:51
7/12 anonim válasza:
Tudtommal a pénz nem a te tulajdonod, ezért tilos pl. még a megrongálása is. Ha meg nem a tiéd akkor lehet, hogy el se adhatod csak úgy. Nem néztem utána, de ilyesmi is lehet.
8/12 anonim válasza:
A pénz a saját tulajdonod. Eladhatod, a névérték többszöröséért is akár, feltéve ha a vevőt nem téveszted meg, de el is égetheted, azt tehetsz vele amit akarsz.
9/12 anonim válasza:
#8: 2000-ig tényleg szabálysértés volt a pénz megrongálása, van ahol még mindig az.
10/12 anonim válasza:
Ha valaki fizet érte, miért ne lehetne eladni?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!