Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A Facebookra feltöltött képek...

A Facebookra feltöltött képek tényleg nyilvánosak és felhasználhatóak lesznek?

Figyelt kérdés

Sokan dobálóznak olyannal hogy a szabályzatban ez benne van, így rengeteg jogi dolgot kikerül a Facebook, mármint így ugye nem hívhatják tanunak vagy kérhetnek tőle információt mert nem történt jogsértés ha pl. valakinek a képét letöltjük és felhasználjuk.

1) Ez tényleg igaz? (Én nem találtam meg ezt sehol)

2) Ha igen akkor magyar bíróság (vagy rendőrség ha nem jut el perre a dolog) ezt egy ügy során figyelembe kellene hogy vegye és lezárná az ügyet/felmentené bűncselekmény hiányában ha valaki facebook képével visszaélnének? (Pl random fb képek stockphoto-hoz való felhasználása, ami elvileg elég gyakori e a szabály miatt)

Amúgy szabály helyett mondhattam volna ÁSZF-et de nem tudom külföldön ez hogy megy így így fogalmaztam.

2020. júl. 9. 20:25
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

[link]

Majd ha azt a hülye rajzot levédjegyezik akkor lesz az😂😂

2020. júl. 10. 11:20
 12/12 anonim ***** válasza:

Egyébként védhetné hatósági eljárás nélkül csak az = O

Minimum egyedinek stb kell legyen.

A pókember rajzom nem egyedi a pókember ismert mesefigura stb

2020. júl. 10. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!