Meddig veszik vissza és térítik vissza a már megvasarolt terméket Magyarországon?
Ahogy előttem írták, a törvény nem kötelezi a boltot arra hogy visszavegye a terméket csak mert meggondoltad magad.
Az üzletek, forgalmazók szoktak különböző kedvezményeket tenni és emiatt nincs is általános szabály.
A tescoban a járvány alatt pl. megtiltották a ruhanemű próbálását, így ők minden esetben visszaveszik, hiszen nem tudod másképpen felpróbálni csak ha megvetted és hazavitted. de amint vége lesz a járványmizériának (lehet hogy már most is így van, nem néztem még) onnantól ezt eltörlik. A neten vett lányom ruhaneműt és ott eleve megmondták májusban, hogy legkorábban szeptemberben vesznek vissza bármit, mert addig csak kifelé forgalmaznak, a boltjuk zárva ahová vissza lehetne küldeni.
Szóval itt mindig az adott üzletet, forgalmazót kell megnézned, hogy mivel próbálja a vevőit megtartani, van ahol még egy hónap után is visszaveszik a cuccokat, van ahol csak levásárolni lehet az árát és van ahol csak a hibás, reklamált termékeket veszik vissza.
Köszi a válaszokat!
Részvétem utolsó!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!