Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 18 előéleti pontom összegyűlt...

18 előéleti pontom összegyűlt de majdnem fél éve, írhatok kereset levelet?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A kérdésem affelé irányúlna ,hogy 01.13-án egy szabályszegéssel a 18 előléti pontom összegyűlt. A határozat ami a vezetési jogosultság megszüntetéséről szól 06.10-én jött ki. A nyomtatványban feketén-fehéren levan írva (kétszer is) ,hogy Kpt.7.& értelmében ha pontjaim száma ELÉRTE a 18-at a Nyílvántartó 3 napon belűl értesíti az illetékes kormányhivatalt amely a vezető engedélyt 8 napon belűl visszavonja. Vagyis legkésöbb 01.24.-én a határozatott ki kellett volna küldjék. Vagyis bő 5 hónapot 18 ponttal jártam úgy ,hogy nem is tudtam róla. Tavasszal igazoltatva is voltam, jogsim érvényes volt, mehettem tovább. A személyes része az ,hogy ha tudom ,hogy elveszik a jogsim a nyár elején nem vizsgázok le A2-re és veszek egy motort hisz így csak decemberben lesz jogsim ami hát nemigazán motoros szezon már. Van bármiféle jogom arra irányulóan ,hogy az eltiltást onnan számolják ahonnan jogszabályban előírtan kellett volna számolják? Érdemes keresetlevelet benyújtanom? Köszönöm előre is a segítséget. :)

2020. júl. 1. 11:59
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

A 8-as nem szidta a szakmunkásokat, meg nem is ő írta az "ótvaros pofájú" dolgot. Az a 4-es volt :)

A 8-as a meghunyászkodó patkány fajtádat szidta.

Ezt meg nemigazán értem: édesanyád kivitt vezetni tanítani és jött a rendőr, tehát itt neked még nem is volt jogsid ugye? Én ilyenről még nem hallottam, hogy jogsi nélkül már "jóváírnak" 5 büntetőpontot, esetleg édesanyád jogsijára, de nem a tiedére (ami még nincs), de ezt lehet én tudom rosszul. Vagy már volt jogsid másik kategóriára? Ezt a részt is kicsit kifejthetnéd.

2020. júl. 3. 15:28
 12/13 anonim ***** válasza:
#11 Ezt a részét én érteni vélem. Az én fiam is pár éve hogy megcsinálta a jogsiját, de azóta nem használta. Most majd megyünk mi is gyakorolni együtt - én vezetek majd addig amíg forgalmas helyen járunk, odáig ahol nyugodtan gyakorolhat - aztán meg ő fog vezetni. Jogosítványa van, csak mivel nem használja, a vezetést kell most gyakorolnia hogy újra tudja is csinálni, ne csak a papírja legyen meg.
2020. júl. 3. 15:43
 13/13 anonim ***** válasza:
A pontok amúgy azt hiszem 1 vagy 2 év alatt elélvülnek. Tehát te a 18 pontodat ez időintervallumba szedted össze. Azért nem kapsz bünti pontot, hogy anyukád kivitt vezetni (egyáltalán hogy kaphatnál?! jogosítványod sincs...??!)
2020. júl. 3. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!