Feljelenthet ezért?
Nem szeretném részletezni, röviden, hogy ezen a gyakori kérdések oldalon írtam egy személyről valamit, ami miatt feljelenthet. Egy kérdésbe valaki véleményt kért arról a helyről amit ő vezet és az ottaniakről is. Leírtam hozzá a teljes nevét is, tehát lehet tudni, hogy kiről van szó. És dühös voltam nagyon amikor írtam, ezért elég durva lett. Azt mondta, hogy fel jelent becsületsértésért. A kérdésem az lenne, hogy foglalkozik ezzel a rendőrség? Tényleg feljelenthet ezért? Ha igen, akkor tudja valaki, hogy mi fog történni. Novemberben írtam a választ, és amikor mondta, hogy látta(májusban) azonnal jelentettem a választ és le is törölték. Valamint már meg is szüntettem azt a fiókomat. Tudom, hogy vissza lehet nyomozni, de ezzel tényleg foglalkoznának?
Tudom, hogy mekkora....voltam, viszont ez tényleg a pillanat műve volt.
Ha valaki leírná mi történik ilyenkor nagyon hálás lennék.
Ne vedd biztosra amit írni fogok, de:
Tisztázzuk a fogalmakat, van a becsületsértés, rágalmazás, hitelrontás,jó hírnév megsértése. Mindegyik külön is megállja a helyét vagy együttesen. Mivel nem a helyről írtad ezt hanem a tulajdonosáról gondolom, akkor ha a személyes tapasztalatod vele kapcsolatban mérvadó, mégha minősítetted is őt valamilyen csúnya szóval akkor is ehhez neked jogod volt. Úgy vélem a becsületsértés a legenyhébb, gyakorlatilag ha beszól valaki valakinek már mehet ezért jelenthetni.
Szóval NE AGGÓDJ, NE FÉLJ!úgy vélem nem lesz belőle semmi, lehet hogy csak téged akart megijeszteni evvel. Soha senkit nem csukta le azért mert leirta a véleményét itthon az utóbbi 30 évben. Felfüggesztett se kaptak szerintem. Pénzbírság volt például amikor valamilyik politikus lebolondozott egy átlag civilt, ott viszont mivel nem tudta bebizonyítani orvosi papírokkal hogy bolond ezért nyert, de csekély összegért kellett fizetnie ha talán azt mondta volna hogy hülye akkor még azt se.
Vélemény nyilvánításnál egy dologra kell figyelni hogy ne legyen alaptalan és teljesen elrugaszkodott a valóságtól, pl nyilvánosság előtt ez lehet internetes fórum olyat írni hogy allatkinzó, vagy nő verő amikről lehet tudni hogy nem így van de mégis ezt írni valakiről
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!