Lehet annál megalázóbb egy főnöknek mint ha kirúg valakit de egy telefonhívás nyomán „kénytelen“ visszavenni vagy a széke bánja?
És erről mindenki tud!
Kirúgtak egy régóta linkeskedő alakot. de a főnök kapott egy hívást „fentről „ (állami cég) hogy vagy visszaveszi de azonnal vagy épp ő lesz az aki búcsúzhat a székétől.
És erről mindenki tud.
Ezek után mennyi tekintélye marad? A szememben semmi.
"Ezek után mennyi tekintélye marad? A szememben semmi."
Az én szememben nem az veszíti el a tenkitélyét, akit megfélemlítettek, hanem aki visszaél minden protekciójával. Nem kioktató jelleggel mondtam ezt, csak ez a véleményem. Sajnálnám a főnököt, hogy ezt le kellett nyelnie.
„. Sajnálnám a főnököt, hogy ezt le kellett nyelnie.“
Na de ÉPP ez az ! hogy neki se kell(ene) lenyelnie! Ő is mondhatná azt hogy oké akkor izéljétek meg az egészet, itt az irodakulcs és vezesse a halál tovább ezt a kócerájt!
de nem teszi mert azért ő is kényelmesen elvan a jól fizetett állásában amiben kb semmit se kell csinálnia mert mindent megcsinálnak helyette.
Ő is megéri a pénzét! neki is fontosabb a szaros fizetése mint a gerince.
De hát állami cég vezető embere mit lehet tőle várni. Ha lenne gerince, eleve nem került volna a székébe.
miért egy versenyszférás cégnél elképzelhetőm lenne hogy valaki ÉVEKET jár úgy be hogy mindig elkésik de nem ám 10 percet hanme órákat akár, meg 17-ig tart a munkaideje és 12kor már sehol-és ez így megy évek óta?
És nem rúgják ki csak vagy 5 év után jutnak el oda hogy "na jó akkor elég volt" és akkor is ez lesz belőle?
Egy versenyszférás helynél ez elképzelhető? Hát ilyen a mesében sincs. Ott nincs, itt van.
És ezek után a kirúgott illető 2x akkora tróger lesz mint eddig mert tudja tényleg akármit megtehet. Nagyobb ember ő itt mint a főnök. Most kiderült.
Hol másutt lehet ilyen mint az urambátyám világban?
„Szerintem nincs ebben semmi megalázó.“
És a főnök nem érzi hogy ez az a pont amikor NEKI kéne felállnia? Mert semmit se ér? Ő dönti el kit rúgjanak ki-mert ő a munkáltatói jogok gyakorlója. Hacsak le nem szólnak „fentről“
Én ha főnök lennék ebben a szituban egy percet se maradnék. Most akkor én vagyok a joggyakorló vagy nem? Ha igen, akkor ?
Így segget csinált a szájában.
Aki ezt nem így érzi azzal sztem nem egy bolygón élek, nem egy fajhoz tartozom. Ez olyan evidens mint az 1x1.
"Ő is megéri a pénzét! neki is fontosabb a szaros fizetése mint a gerince"
Mindenki a szaros fizetéséből él meg. Te is felmondhatnál, amiért egy ilyen helyen te nem vagy hajlandó dolgozni, de amiért ebben a történetben nem te vagy a közvetlen érintett, csak a háttérben meglapulva ítélkezel és latolgatod, hogy épp kinek mennyi tekintélyt szavazol meg. Ez semmivel se jobb, mint amit most felvázolni próbálsz.
Kb. semmit nem tudok az egészről, de egy nagyobb szervezetnél természetes, hogy többszintű az irányítás, és a felsőbb utasításokat végre kell hajtani. Minden egyes alkalommal mindenki felmondana, amikor valami nem tetszik neki, nem lenne alkalmazott.
A másik: fentről leszóltak, hogy változtassa meg a döntését, ettől függetlenül továbbra is ő a főnök. Aki ezt nem veszi tudomásul, csak maga alatt vágja a fát teljesen feleslegesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!