Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Bejelentetlen munkához megbízá...

Bejelentetlen munkához megbízási szerződés, melyben kikötik, hogy felmondás után 2 évig hasonló munka nem végezhető. Mennyire kell ezt komolyan venni?

Figyelt kérdés
2020. jún. 23. 10:57
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Stúdiós állásról van szó
2020. jún. 23. 10:58
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nézz utána a versenytilalmi megállapodásnak.

Mivel kompenzálnak?

2020. jún. 23. 11:51
 3/11 A kérdező kommentje:
Semmivel, nagyon kevés a fizetés és a szerződésben nincs szó erre utaló kompenzációról
2020. jún. 23. 11:54
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Én nem mennék bele ebbe.

Jó nagy kib...ás, mert ezen a területen lesz munkatapasztalatod, tehát itt tudnál elhelyezkedni.

Hogy mennyire kell ezt komolyan venni? Ez tőlük függ, de beperelhetnek, ha tudomást szereznek róla.

Megbízási szerződésnél nem is hallottam ilyenről.

2020. jún. 23. 12:15
 5/11 A kérdező kommentje:
Nekem még maga a szerződés is kamunak tűnik, nincs benne rendes cégnév, elérhetőség, és csak a vezetők álnevei. Nekik semmilyen kötelezettségeik nincsenek a dolgozók felé, a törvényt és az alapvető jogokat is sértik a webkamerás modellekre nézve.
2020. jún. 23. 12:18
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Mi ez, cam-sex?

Amiben még egy rendes cégnév sincs, az tényleg semmi.

2020. jún. 23. 12:23
 7/11 A kérdező kommentje:
Igen, webkamerás munka. Valami angol cím van megadva, azt mondogatják, hogy angol gyökerű a cég, de semmi jel nem utal erre, ezért biztos vagyok benne, hogy kamu. És nagyon megy az adócsalás is. Gondoltam rákérdezek itt, hogy kell-e valamitől tartanom, mert kiléptem és nem lett olyan szép az elválás. Ki sem akarnak fizetni, pedig tényleg morzsák járnának ahhoz képest, amennyi hasznot hoztam nekik.
2020. jún. 23. 12:31
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk egy ilyen zűrös hátterű cég biztos nem fog pereskedni. Nekik legjobb a homály, és nem akarják a hatóságok figyelmét felhívni magukra.
2020. jún. 23. 13:53
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Sok cég alkalmaz ilyen kikötést, de mindig párosul mellé vagy egy nagy fizetés, vagy extra felmondási idő amit nem kell munkával letölteni, csak kifizetik, vagy nagy végkielégítés. Általában kalkulálnak egy időtartamot, ami alatt azok a céges titkok már nem lesznek fontosak, aminek a birtokába kerülhet a munkavállaló amíg ott dolgozik, és nem baj ha egy konkurens cég állását elvállalja.

A bennfentes információk kiszivárogtatása ellen találták ki, meg hogy ne vegyen meg egy cég valakit egy jobb fizetéssel, csak mert a konkurenciának ismeri a titkait, és így vissza tudnak élni vele.

A kompenzáció mindig arra szolgál, hogy a munkavállalónak megértje a szerződést is aláírni, ugyanakkor ne érje meg csak úgy kilépni és a versenytársakhoz átmenni dolgozni a megszerzett tudásával, ismeretekkel.

Ha nem kapsz cserébe külön összeget, magas fizetést, stb. akkor ne írj alá ilyet. A két év meg túlzás, fél évnél többet nem szoktak kikötni.

2020. jún. 23. 14:16
 10/11 anonim ***** válasza:
Munkaugyi birosagemlegwtesevel kizsarolhatod toluk a neked jaro fizetest. De meg a navot is emlegetheted. Nagyon sokba fog nekik kerulni.
2020. jún. 24. 22:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!