Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egyéni ügyvédnél vagy irodában...

Egyéni ügyvédnél vagy irodában érdemesebb jelöltként dolgozni?

Figyelt kérdés
Fizetés szempontjából elsősorban.

2020. jún. 17. 14:22
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
Tárgyalásra egyébként kb mikor küldik őket először, illetve milyen rendszerességgel kell járniuk?
2020. jún. 26. 23:51
 22/32 anonim ***** válasza:
100%

Erre nem lehet válaszolni. Van olyan ügyvéd, aki évente 1-2 tárgyalásra jár csak, mert jellemzően nem peres ügyei vannak, mások meg - mint pl. én - hetente 2-3 tárgyalást is csinálnak.

Amikor jelölt voltam, akkor még több volt; én első napomtól kezdve tárgyaltam, naponta hármat biztos, de volt, hogy hatot is. Ez egyébként csak akkor és úgy kivitelezhető, hogy mindegyik ugyanazon a bíróságon, ugyanazon a folyosón, de nem egyszer még ugyanannál a bírónál is volt. Az irodánk egy konkrét ügycsoportból vitt rengeteget.

Most sokkal szélesebb a palettám, még a bíróságok sem ugyanazok, így az is sok, ha egy napra két tárgyalás kerül. Általában már ahhoz is helyettes kell, mert nem ugyanazon a bíróságon vannak. Nem lehet reggel Miskolcon, délután meg Győrben tárgyalni, ez egyértelmű. Viszont lehet reggel és délután is a PKKB-n tárgyalni...

Egyébként onnantól tudsz tárgyalni, hogy megkapod az igazolványodat, ami a munkába állástó számított 1-2 hónap (attól függően, mikor kapsz időpontot eskütételre). Budapesten szokott eddig tartani, máshol lehet, hogy hamarabb.

2020. jún. 27. 11:00
 23/32 A kérdező kommentje:
Egyébként ha a jelölt éppen még másik képzésen tanul munka mellett egyetemen másik városban és pl. a vizsgája napja egybe esik egy tárgyalással, de ő nem tudna máskor menni, akkor helyettesítheti őt más az irodából? Vagy pl. ha ugyanabban a városban van a munka, előfordulhat, hogy 1-1,5 órára elengedik a jelöltet melóból és később másik nap bedolgozza? Csak azért kérdezem, mert 2 lehetőségen gondolkodok és nem ugyanabban a városban vannak.
2020. jún. 29. 21:18
 24/32 anonim ***** válasza:

Hogy hova engednek el, az a főnökön múlik, de véleményem szerint nehezen férne bele tanulás a munka mellett. Ügyvédiskolába is kell járni...

Helyettesíteni az ügyvédet lehet, a jelölt is az ügyvéd nevében jár el, nem a sajátjában. Tehát, ha a jelölt nem tud menni, az ügyvédnek kell megkérni - és kifizetni - a kollégát, aki elmegy helyette. Az ilyesmi pénzbe kerül...

2020. jún. 29. 21:33
 25/32 anonim ***** válasza:

"A legjobb ha ügyvédi irodába mész ügyvédjelöltnek, mellette meg másodállásban kisadózóként (25 ezer Ft az adó havonta) nyújtasz jogi szolgáltatásokat."

Ezzel csak aZ A GOND, hogy a jelöltnek - néhány kivételtől eltekintve - nem lehet más kereső foglalkozása!

Ez meg nem tartozik a kivételi körbe.

Hogy érdemes lenni jelöltként?

Attól függ.... Én voltam egyéni ügyvédnél és irodánál is jelölt.

Előnye és hátránya mindkettőnek van.

Egyszemélyes iroda (egyéni ügyvéd) alapesetben csak veled foglalkozik, nagyobb esély van a tanulásra.

Ellenben a "nagy" irodánál több ügyvéd van, többféle munkastílust lehet elsajátítani.

A jogterület viszont - kezdőként - ne számítson olyan nagyon.

Én pl. nem engedhettem meg magamnak annak idején, hogy válogassak a jelölti ajánlatok között. Akinek kellettem, oda mentem. Mindegy, mivel foglakozott. Csak később kerestem olyan irodát, ahol engem is érdeklő terület volt.

2020. jún. 30. 20:04
 26/32 A kérdező kommentje:
Egyébként az igaz, hogy sok helyen a jelöltnek kell fizetni, hogy foglalkoztassák? Hogy lehet ezt az adott ügyvéd vonatkozásában még szerződéskötés előtt kideríteni?
2020. júl. 9. 18:13
 27/32 anonim ***** válasza:
Elmondják a fizetést. Ilyen helyet 100 millió kilométerről kerülni kell.
2020. júl. 9. 18:38
 28/32 A kérdező kommentje:
De ha pl. szerződéskötés után közli, hogy ja amúgy nekem kéne fizetni? AMit nyilván nem vállalnék.
2020. júl. 9. 18:47
 29/32 anonim ***** válasza:
Nem utána fogják mondani.
2020. júl. 9. 19:38
 30/32 A kérdező kommentje:
Voltam egy interjún, ahol egyik kérdés se a munkáról szólt, csak a magánéletemről, hogy ki kicsoda, ezek után nem lepődnék meg semmin.
2020. júl. 9. 20:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!