Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogilag mit tehet édesapám,...

Jogilag mit tehet édesapám, ha nem költözök ki?

Figyelt kérdés

Van egy háza amiben él, itt Túrkeve mellett egy faluban. És van egy masik, lakhatatlan volt ez a haz. Ebben elek most 4 hónapja a családommal. Azt mondta, adjam el a hazámat, koltozzek ebbe a házába, újítsam fel és a nevemre teszi május elején. Mondtam neki a legelső nap, hogy papirozzuk le, nehogy lutrira adjam el a masik hazamat. Azt mondta, majd meglátja, hogy tenyleg elkezdem-e felújítani. (Szabad felhasználású hitelt is akart velem felvetetni)

Elkezdtem felújítani, a nulladik pillanattol dirigált a komuveseknek. Azt mondta, inkabb ő fizeti őket, de csinaljak azt, amit ő - az edesapam - mond.

Odáig fajult a dolog, hogy csicskaztatott, szó nelkul a telken termett ô maga vagy a szobámban.

Mondtam neki, hogy ez így nem járja.

Azt mondta, takarodjak innen a gyerekemmel és a feleségemmel egyutt.

Hogy nem fogja fizetni a közműveket, komuvesmunkakat stb. (Miutan komuvesek azt csinálták, amit édesapám kért az elképzelései szerint)

Kozmuveket hogyan tudom en fizetni? Mert azt mondta bekoltozeskor, július a lesz elszámolás. Viszont már nem kommunikálok edesapammal mert napi szinten bírósággal fenyeget, hogy takarodjunk.

Nekem a masik hazám nagy része itt van a házba alapanyagok formájában (tetocserep, stb.)

Mit tud tenni jogilag ha itt maradok? Mert jogilag lépni akar, mert az volt a hátsó szándékú terve, hogy felújító m a házat, a nevemre se teszi, és meg csicskaztat is egesz nap.

Pénze nincs sok csak a nyugdíja, azért akart kihasználni.

2020. jún. 13. 23:26
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, ha nincs a neveden az ingatlan, gyakorlatilag azt csinálhat amit akar, mivel az ő tulajdona.

A megmaradt anyagokat el kell adni, esetleg visszabontani, és eltakarodni jó messzire apádtól.

2020. jún. 13. 23:43
 2/9 anonim ***** válasza:
76%

Részvétem hogy ilyen családban Kell élned. Mondjuk, én sem szeretek a magam családjában lenni.

De így hogy gyereked is van... Ő pedig eljátszotta ezt veled....

Lehet nem hagynám ezt szavam nélkül... De sok sikert! Találj kiutat!

2020. jún. 14. 02:46
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Apád átvágott, mint szrt a palánkon. Eladtad a házadat és egy olyan házba fektetted a pénzedet ami nem a tiéd. Soha nem költünk egy fillért sem a más házára. Így pénzügyileg lenulláztad magadat és szerintem eg hibàs pénzügyi döntést hoztál.

Ettől függetlenül apád egy genya, mert kihasználta a fia pénzügyi butaságát.

2020. jún. 14. 06:01
 4/9 anonim ***** válasza:
Az övé az ingatlan. Azt csinál szinte, amit csak akar.
2020. jún. 14. 12:50
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Jogilag kirakhat. Te meg követelheted a ráköltött értéknövelő beruházásaid ellenértékét.
2020. jún. 14. 12:55
 6/9 A kérdező kommentje:
Pert ügyvéddel érdemes indítani ellene, hogy az átírás volt időpontra, 5-en is hallottuk, és ő mégis elállt ettől?
2020. jún. 14. 15:10
 7/9 anonim ***** válasza:

#6 Az átírástól jog van elállni. Az hogy valóban átakarta vagy soha nem akarta esélytelen bízonyitani a bíróságon. Visszont akkor is max. csalás lenne, amit ilyenkor megint esélytelen bebízonyitani.

A házra ráköltött pénzedperelheted vissza. Ami szintén nem lesz rövid és egyszerű. Ja és olcsó mulatság sem lesz.

2020. jún. 14. 15:38
 8/9 A kérdező kommentje:
A kritérium az atíráshoz az volt neki, hogy kezdjem el felújítani.
2020. jún. 14. 16:11
 9/9 anonim ***** válasza:
Ha nem volt szabályszerű, ügyvéd vagy közjegyző előtt kötött előszerződés, akkor nincs értelme ilyen pert indítani.
2020. jún. 14. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!