Jogilag mit tehet édesapám, ha nem költözök ki?
Van egy háza amiben él, itt Túrkeve mellett egy faluban. És van egy masik, lakhatatlan volt ez a haz. Ebben elek most 4 hónapja a családommal. Azt mondta, adjam el a hazámat, koltozzek ebbe a házába, újítsam fel és a nevemre teszi május elején. Mondtam neki a legelső nap, hogy papirozzuk le, nehogy lutrira adjam el a masik hazamat. Azt mondta, majd meglátja, hogy tenyleg elkezdem-e felújítani. (Szabad felhasználású hitelt is akart velem felvetetni)
Elkezdtem felújítani, a nulladik pillanattol dirigált a komuveseknek. Azt mondta, inkabb ő fizeti őket, de csinaljak azt, amit ő - az edesapam - mond.
Odáig fajult a dolog, hogy csicskaztatott, szó nelkul a telken termett ô maga vagy a szobámban.
Mondtam neki, hogy ez így nem járja.
Azt mondta, takarodjak innen a gyerekemmel és a feleségemmel egyutt.
Hogy nem fogja fizetni a közműveket, komuvesmunkakat stb. (Miutan komuvesek azt csinálták, amit édesapám kért az elképzelései szerint)
Kozmuveket hogyan tudom en fizetni? Mert azt mondta bekoltozeskor, július a lesz elszámolás. Viszont már nem kommunikálok edesapammal mert napi szinten bírósággal fenyeget, hogy takarodjunk.
Nekem a masik hazám nagy része itt van a házba alapanyagok formájában (tetocserep, stb.)
Mit tud tenni jogilag ha itt maradok? Mert jogilag lépni akar, mert az volt a hátsó szándékú terve, hogy felújító m a házat, a nevemre se teszi, és meg csicskaztat is egesz nap.
Pénze nincs sok csak a nyugdíja, azért akart kihasználni.
Nézd, ha nincs a neveden az ingatlan, gyakorlatilag azt csinálhat amit akar, mivel az ő tulajdona.
A megmaradt anyagokat el kell adni, esetleg visszabontani, és eltakarodni jó messzire apádtól.
Részvétem hogy ilyen családban Kell élned. Mondjuk, én sem szeretek a magam családjában lenni.
De így hogy gyereked is van... Ő pedig eljátszotta ezt veled....
Lehet nem hagynám ezt szavam nélkül... De sok sikert! Találj kiutat!
Apád átvágott, mint szrt a palánkon. Eladtad a házadat és egy olyan házba fektetted a pénzedet ami nem a tiéd. Soha nem költünk egy fillért sem a más házára. Így pénzügyileg lenulláztad magadat és szerintem eg hibàs pénzügyi döntést hoztál.
Ettől függetlenül apád egy genya, mert kihasználta a fia pénzügyi butaságát.
#6 Az átírástól jog van elállni. Az hogy valóban átakarta vagy soha nem akarta esélytelen bízonyitani a bíróságon. Visszont akkor is max. csalás lenne, amit ilyenkor megint esélytelen bebízonyitani.
A házra ráköltött pénzedperelheted vissza. Ami szintén nem lesz rövid és egyszerű. Ja és olcsó mulatság sem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!