Mi a fene az az ügyfélkapu?
Szakmai suliban az egész osztálynak lett, mivel kellett dolgoznunk. Egy cetlin kaptunk valami számot.
Az én ügyfélkapumról semmit sem tudok. Hozzá tudok férni vagy csináljak másikat?
Egy hasznos dolog.
Online tudsz sok ügyet elintézni, nem kell kormányablakba vánszorognod.
" Egy cetlin kaptunk valami számot."
Itt senki nem tudha, mit a kaptál a cetlin.
"#1 sajnos kifelejtette a lényeget mármint, hogy ha nem vagy jogot végzett szakember, akkor szükséged lesz egy úgynevezett e-személyi igazolvány meglétére a regisztráláshoz, máskülönben nem tudsz regisztrálni az ügyfélkapura. Nekem egy joghallgató ismerősöm adott egy ilyen accountot ingyen, mert én biztos nem csináltattam volna ilyen e-igazolvány ezért a faxságért..."
vannak bajok....
"Ahhoz, hogy az ügyfél használni tudja az Ügyfélkaput, létre kell hoznia személyes ügyfélkapus azonosítóját. Ezt bármely természetes személy megteheti. A személyes ügyfélkapus azonosító létrehozása egy regisztrációs eljárás, amelyet az ügyfél kezdeményezhet személyesen bármelyik regisztrációs szervnél (okmányirodában, kormányablakban, a NAV központi ügyfélszolgálatain, külképviseleteken) vagy elektronikusan, 2016. január 1-jét követően kiállított érvényes személyazonosító igazolvány birtokában az ugyfelkapu.gov.hu/regisztracio/regEszemelyi felületen."
Tehát magyarán akinek 2016.január 1. előtt kiállított személyije van, az baxhatja az online regisztrációt. Nekem 2022-ben jár le a személyim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!