Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Könnyű testi sértés vétsége...

Könnyű testi sértés vétsége jelen esetben mennyire bizonyítható?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Szombaton történt velem az eset, mikor elmentem egy helyi kocsmába. Nem voltak sokan, így csak néhány ismerős arccal dumáltam, meg megittam néhány sört. Az este végén még 2 40-50-es ember jött be italozni. Nevezzük az egyiket Bélának, a másikat Gyulának.Időközben megjelent 2 másik ismerősöm is a helyen.

Mi hárman kint álltunk, a két idősebb tag meg egymással veszekedtek. Vitájukból kiderült hogy ők sógorok, és jelenleg egyetlen embert gyászolnak. Ez az ember Béla felesége volt, Gyulának pedig a húga. Gyulán nem teljesen tudtam kiigazodni, hogy mit akar, mert kb. az jött le az érveléséből, hogy Béla nem tudhatja, hogy ő mit érez, mert neki a húga volt, neki viszont "csak" 15 évig a felesége. Béla jól reagált, csitította, mert már kiabált. Aztán egyszer majdnem nekiment Gyula Bélának a vita hevében. Ha az asztal nincs egybeépítve a paddal, akkor tuti rá is borul.

Az egyik ismerősöm szintén a rokonságukba tartozott, ő egy 16 vagy 17 éves lány. Mondta a Gyulának, hogy ennek azért mégsem ezt a módja, mire Gyula elkezdte ócsárolni a kiscsajt meg a szüleit.Utólag kiderült, hogy nemrég még kölcsönt is kért tőlük, de azért még ócsárolta őket.Béla időközben elindult haza, mert gondolom látta/megunta Gyula hülyeségeit.

Erre megmondtam Gyulának, hogy már a tököm tele van vele, mert mióta itt van, csak a viselkedésével is folyamatosan b*ssza fel az emberek agyát, plusz a saját rokonait gyalázza. Ha nem megy el, akkor telibeverem a fejét. Erre nem akart elindulni, csak a száját húzta. Ekkor egy minimálisat löktem rajta, hogy menjen már innen. Tényleg nem volt erős, csak hát a pia miatt elesett. Mikor a földön volt nem nyúltam hozzá, hagytam, hogy összeszedje magát, és elmenjen. Ekkor jött Béla,aki szerintem hallotta, hogy lekiabáltam. Elnézést kért helyette is. Mondtam, hogy el van fogadva, én is megbántam, hogy arrébb akartam lökni, de valami hihetetlenül felmérgelt a viselkedésével. Ezzel még jobban széthúzza a családot, pedig ilyenkor kellene még jobban összetartani.

Rendőrt nem hívott senki, de kíváncsi lennék, hogy ha ebből az ügyből lenne valami, akkor hogyan tudnék védekezni.

Ötletek?

2020. jún. 8. 17:22
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

ebből vagy pénzbüntetést kapnál vagy közmunkát a rendőrségtől

Nem olyan nagy valami ez, még annyi sem mint egy pofon

2020. jún. 8. 17:37
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
de a testi sértés viszont bizonyitható ha volt a kocsmában 50 ember akkor ezt 50 ember tudja tanúsitani de nemtudom ha nincs látlelet akkor szerintem olyan nagy ügy sincs egy fellökésből
2020. jún. 8. 17:39
 3/6 A kérdező kommentje:
Már csak mi voltunk a kocsmában. A hely előtt történt. Nem tudom oda lát e a kamera, ahol ez volt, de azt még tudtommal 3 napig lehet megorozni csak.
2020. jún. 8. 17:44
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Legközelebb azért vigyázz ezekkel a fellökésekkel mert ha rosszul esik el és beüti a fejét akkor agyi ödémát vagy koponyatörést is kaphat az illettő
2020. jún. 8. 17:46
 5/6 A kérdező kommentje:
Na ja, ezért általában kerülöm az ilyeneket, azért is nem mentem oda. De mikor a tag jön osztani az észt, és már vagy fél órája hallgatom, akkor néha elszakad a cérna sajnos..
2020. jún. 8. 17:49
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

ezt megértem de gondolnod kell arra is,hogy egy ártalmatlan lökésből akár nagyobb bajod is lehet

Inkább hagyd ott a francba a tagot ne idegeld magad

2020. jún. 8. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!