Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jófogáson rendeltem, nem...

Jófogáson rendeltem, nem érkezett meg a csomag utalás után. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Elkövettem azt a hibát, hogy előre utaltam. Tisztában vagyok vele, hogy nem a legokosabb döntések közé tartozik, szóval az ilyesmi jellegű hozzászólásokat kérem mellőzni.

Egy számítástechnikai terméket rendeltem, egy RAM kitet (2x4gb). A személyes találkozót a hirdető felajánlotta, sőt, kipróbálásra is adott volna lehetőséget, viszont én bizonyos okokból kifolyólag nem tudtam volna megjelenni a találkozón, és minél hamarabb meg szerettem volna kapni a kívánt terméket, ezért a postai szállítás mellett döntöttem.

Az összeget előre utaltam, mely tartalmazta a postai költségeket is (10000 + 800 huf). Azért nem éltem az utánvét lehetőségével, mivel a személyes találkozó lehetősége miatt (mivel felkínálta), nem gondoltam volna, hogy átverne. Tévedtem.

Az utalás sikerességéről kaptam visszajelzést, mondta hogy megérkezett, majd még aznap szólt, hogy fel is adta a csomagot. Viszont azóta se csomag, se aktivitás (a jofogas rendszere szerint). A megkeresésemre nem reagált (csak szöveges üzenet formájában lehetséges, telefonszám nincs).

Szóval a kérdésem a következő: Mit tegyek? (vagy mit tehetek?)

A bankszámla szám alapján lekérhetek további személyes adatokat, pl. telefonszám, hogy ezúton is felvehessem a kapcsolatot az eladóval? Vagy esetleg lakcím, stb? (Lehetőség szerint szeretném a vevővel megbeszélni, hiszen a pereskedés nagyon sokáig elhúzódhat, és nekem mihamarabb szükségem lenne a rendelt termékre)

Megéri jogi útra terelni az ügyet? Milyen költségekkel járhat a per? Hol érdemes kezdenem, kit keressek meg?

A válaszokat előre is köszönöm!

2020. jún. 8. 13:04
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem kérhetsz bankszámla szám alapján adatokat. Nem fogják kiadni. Adatvédelmi törvény.

Viszont írhatsz egy üzenetet jófogáson neki, hogy nem érkezett meg még a csomag, ha valami probléma van akkor tájékoztatást kérsz vagy visszafizetési lehetőséget. Ha erre sem reagál várj még pár napot (Nem tudom, hogy eddig mennyi telt el?). Viszont, ha napok után sem reagál semmit akkor nem jogi útra kell terelni az ügyet, mert egyáltalán kit perelsz, ha azt se tudod kiről van szó?!

Itt jelenleg bűncslekeményről beszélünk. A rendőrségre kell bemenned és feljelentést tenned -> Ismeretlen tettes ellen. Mivel megvannak az adatai -> Bankszámlaszám, Kedvezményezett neve, Jófogás felhasználó név, Üzenetváltások -> Ezeket mind átadod a nyomozónak majd és nagyon gyorsan kifogják deríteni, hogy ki volt.

Az is lehet, hogy nem csak téged vert át, hanem másik 30 embert is. Az ilyenekre amúgy nagyon ugrik a rendőrség. (Főleg, mert jól mutat, ha ilyen csalókat elkapnak.).

Viszont tényleg írj előtte üzenetet amit az elején írtam, mert akkor még bizonyíthatod, hogy Te próbálkoztál. -> Főleg azért, mert a rendőrség a pénzedet nem fogja visszaadni, azt majd polgári peres uton tudod rendezni, de a rendőrségen mindenképpen be kell vonni, mert a polgári pert is segíti, hogyha az ügyészség elitéli csalás vétsége miatt.

2020. jún. 8. 13:21
 2/3 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a gyors választ!
2020. jún. 8. 13:27
 3/3 anonim ***** válasza:
Rendőrségi feljelentés.
2020. jún. 8. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!