Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Fog a rendőrség foglalkozni,...

Fog a rendőrség foglalkozni, ha beviszem a koronát?

Figyelt kérdés

Ma kora este a tescoban le volt esve a földre egy gyanús papír, felvettem, megnéztem, kettő darab cseh korona volt, fehér és barna írás rajz rajta. Össze volt egybe hajtva. Már volt, hogy találtam máskor is de azt kidobtam mert játékpénz volt, de ez eredeti cseh korona. Nem a pénztárnál adtam le, mert eltette volna lehet és beváltja forintra.

Én holnap beszaladnék a rendőrségre, bevinném, ha két hónapon belül nem jelentkezik a gazda, akkor a rendőrség nekem adja, mert törvény szerint, ha a találó beviszi a talált dolgot a rendőrségre, ha nem jelentkezik a tulaj két hónapig, akkor a találóé lesz.

De vajon fog vele a rendőrség foglalkozni, ha beviszem, nem kinevetnek?

Gyanús, hogy az egyik nem érvényes, mert már régen volt gyártva, 1998-ban, míg a másik 2018-ban. Szerintem a 1998-as már nincs érvényben, de az sem látszik nagyon elhasználódottnak.

2020. jún. 7. 22:14
 1/1 anonim ***** válasza:
100%
Ha egy 50 forintost találnál, akkor is azon gondolkodnál,, hogy bevigyed-e?
2020. jún. 7. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!