Ha véget ér a koronavírus veszélyhelyzet, még mindig fontosnak tartaná, hogy mindenki hordjon maszkot?
"Az igényesség is véd. Nem köhögünk és nem tüsszögünk a másik képébe"
Az is épp elég, hogy a kezedbe tüsszentesz, aztán a kezeddel meg megfogsz a villamoson valamit.
"És nyugi, aki nem kulturált, az a maszkot sem hordja úgy, ergo a kutyát nem védi meg a kötelező szájmaszk használata."
Őket nemes egyszerűséggel ki kell hajítani a tömegközlekedési eszközökről.
"Az is épp elég, hogy a kezedbe tüsszentesz, aztán a kezeddel meg megfogsz a villamoson valamit."
A könyökhajlatomba szoktam, a ruhámba köhögni, tüsszenteni, nem a kezembe. :) De egyébként ha valaki megvakarja a hátsóját és nem mos kezet, te azt is fogdosod a villamoson. Szóval szerintem ha fogdosod a korlátot a villamoson, mert azért kénytelen vagy valahol kapaszkodni nyilván, akkor ezt bele kell kalkulálni, te magad legyél olyan, hogy első dolgod legyen kezet mosni, mielőtt bármit csinálsz. Már megint nem leszel beteg. :)
Egyébként meg nyilván ki dobná ki ezeket az embereket az üzletből, a buszról, stb.? Szerinted, amelyik télen elviszi a gyerekét a zsúfolt bevásárló központba, beleülteti a kosárba, amit te utána tolsz, a gyereknek szó szerint a bokájáig lóg a zöld orrváladéka, nos, ez van sajnos...Kórokozók vannak, voltak, lesznek, néhányszor még meg fogunk betegedni, de ez van. Nem hiszem, hogy ennyire túl kéne tolni. Mellesleg ha mindig maszkban járnánk, mert jaj, úristen, nem lenne immunrendszerünk...Meg aztán egyszerű példa. Húzz szájmaszkot, nehogy ám megfertőzz másokat. Bezzeg, ha elmegyek a kórházba egy szimpla vizsgálatra és lesz belőle egy vizeletvizsgálat, kezedbe adják a poharat, hogy hajrá, nem tudsz mit tenni, muszáj menned. A kórházba még hagyján, hogy nincs papír, kéztörlő, de még szappan se...érted? Ahová beteg, akár nemi beteg emberek is járnak, higiénia a béka feneke alatt van...ez sem zavar senkit? Szóval nem itt kéne elkezdeni a betegség elleni védekezést, hogy mindenkit rákényszerítenek a szájmaszk használatára. Ha indokolt, ha valaki olyan beteg, maradjon otthon, vagy annál tényleg indokoltnak tartom a szájmaszk esetleges használatát, de akinek nincs baja (hagyjuk, ezt a tünetmentesen is fertőzhetünk dolgot), annál semmi nem indokolja. Ugyanis mi egy betegség tünete többek között? Köhögés, tüsszögés. Hogy terjed ez a vírus? Cseppfertőzéssel. Tehát ha nincs tünetem, csak hordozom a betegséget, de nem beszélek csapadékosan, nem köhögök, tüsszögök senkinek a képébe, a ruhámba teszem ezt, ha netán mégis és nem állok le mindenkivel csókolózni, akkor ugyan hogy a manóba fertőzök meg másokat???
Sajnos nálunk sokan "egy kis náthával" is bejárnak dolgozni, elmegy a gyerek iskolába, óvodába.
Néhány éve egy ügyintéző 5 percenként fújta az orrát, két percenként tüsszögött a száját eltakarva. Már akkor sejtettem, hogy baj lesz. Egy héten belül olyan beteg lettem, hogy majd két hétig nyomtam az ágyat. Talán, ha lett volna rajta szájmaszk, többen megússzuk.
14:
Ha vásárlóként, utasként mész be zárt helyre, akkor nem hordod egész nap. Épp most voltam kerékpár szervizben, a szerizes nem viselte, teljesen megértem, de az összes vásárlón volt, nekünk viszont nem volt nagy kellemetlenség felvenni. Ugyanez volt okmányirodában is.
Egyébként pl. háziorvosi rendelőben amikor nincs járvány, akkor is alapnak kellene lennie, hiszen potenciálisan olyan hely, ahol könnyen átadják egymásnak a betegségeiket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!