Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Videókártya vásárlásnál...

Videókártya vásárlásnál hamisitványt adtak el nekem, mit tudok tenni?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

egy hamis videókártyát vettem, facebook marketplace-n 30 ezer forintért.

A srác letiltott, csak a nevét tudom.

Mit tudok ilyenkor tenni?

Érdemes-e feljelenteni?

2020. máj. 20. 16:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Hogyan fizettél?
2020. máj. 20. 17:56
 2/13 A kérdező kommentje:
kézpénzben
2020. máj. 20. 18:09
 3/13 anonim ***** válasza:
ha nincs róla nyugtád/bizonylatod akkor cseszheted a jogi lépéseket mert semmivel sem tudod bizonyítani hogy neki fizettél. Maximum megkeresed és kivered belőle
2020. máj. 20. 19:08
 4/13 anonim ***** válasza:

csalásért tehetsz feljelentést

de magyarázd már el nekem milyen az a hamis videokártya!

2020. máj. 20. 21:32
 5/13 anonim ***** válasza:

1. Facebookról köztes ember nélkül (aki mindkettőtöktől független személy, mondjuk lehet ez egy csoportmoderátor egy nagyobb csoportban), mert akkor történik ilyen... Ha van egy köztes ember, aki azt mondja, hogy Igen, megtörtént a vásárlás, Igen, az lett átadva ami, akkor nincs ilyen probléma.

2. Ha Facebookon veszed meg, akkor az eladónak el kell postáznia, vagy neked kell odamenni érte, találkoznotok kell valahol. Ezek közül melyik történt? Igen, írtad, hogy készpénzel ("kéSZ", nem "kéz") fizettél, akkor ebből kiindulva találkoznotok kellett. Amikor átadta a cuccot, nem nézted meghogy az-e amit át kell adnia? Ritkán látni olyat, aki egyáltalán nem ellenőrzi a csomagot mielőtt kifizeti... Én ha netről is rendelek, kihozza a futár és megkérem hogy maradjon még azt a kb 14 másodpercet, amíg kinyitom és megbizonyosodom arról, hogy legalább külsőre megegyezik azzal, amit neten láttam (ez meg egy videókártyánál piszok hamar észrevehető). Így arra is meg lehetett volna kérni, ha pl csomagolásban vitte, hogy "Te, bontsd már ki és mutasd meg, mert látni akarom mit veszek". Ha te anélkül adtad oda neki a pénzt, hogy ezt ellenőrizted volna, akkor voltaképp ki is a hülye?

Ezen felül, piszok kevés infót adtál meg.

Azt sem magyarázod el, mi az a "Hamis videókártya", hogyan fizettél, mikor vetted és ehhez képest mikor jöttél rá a "csalásra".

Tippelgetek: Hamis videókártya: Hangkártyát kaptál helyette? Más típusú kártyát kaptál? 1050TI helyett csak 1050-et? Vagy hogy? INFORMÁCIÓ!

Tippelgetek 2: Készpénzben fizettél: Oda adtad a pénzt, átvetted a csomagot, haza baktattál, kicsomagoltad és [...] ? a [...] helyére azt a sztorit várnám, ami ekkor történt. Külsőre nem úgy nézett ki? Vagy speckóra volt eltérő? Esetleg valami legóból épített dolog volt?

3. TehetNÉL feljelentést, mert a rendőrség 10k felett már foglalkozik ilyen dolgokkal, de őszintén, ha az ég világon semmi bizonyítékod nincs arra, hogy igen, te kifizetted, igen, ő nem a feltüntetett csomagot adta át, mégis mire fel tennél feljelentést?

2020. máj. 21. 07:35
 6/13 A kérdező kommentje:

Úgy értettem hogy geforce 'GTX 1060 3GB GDDR5'-t adott el, ami kínai utánzat, mert Nvidia gtx csak 6gb-set árulnak. VGA csatlakozó van rajta, az eredetin már nincs olyan.

Ez a képen látszott, mármint a csatlakozók, amikor átvettem, akkor meg is mutatta.

Személyes átvétel volt, átvételkor felbontotta a dobozt és megmutatta.

Otthon két nappal utána vettem észre. beszerelés után nem indul és akkor olvastam utána.

2020. máj. 21. 14:47
 7/13 A kérdező kommentje:
Mondjuk 'GTX 1060 3GB GDDR5'-ként is hirdette.
2020. máj. 21. 14:49
 8/13 anonim ***** válasza:
Akkor nem vágott át, csak te nem értesz hozzá
2020. máj. 21. 14:54
 9/13 A kérdező kommentje:
És ha nem is működik?
2020. máj. 21. 15:05
 10/13 anonim ***** válasza:

Akkor most azt vetted meg, amit hirdetett (GTX 1060 3GB GDDR5) vagy sem?

"Nvidia gtx csak 6gb-set árulnak. VGA csatlakozó van rajta, az eredetin már nincs olyan" Ez úgy hülyeség ahogy van :D

Dobok egy linket, azt nézd meg. Hülyeségeket meg ne állíts, ha ennyire durván nem értesz hozzá. Keress fel egy rendszergazdát, vagy kérj meg egy céget, hogy állítsanak össze neked egy gépet, mert ebből kiindulva ha rajtad múlik, a gépben nemhogy a videókártya nem lesz jó, esélyes, hogy a táp sem elég hozzá, sőt, esélyesnek tartom, hogy a többi komponens sem kompatibilis vele. De próbálok nem előítéletes lenni, mint ahogy te voltál, így azt mondom, keress valakit a közelben aki ért hozzá, pár ezresért meg megéri megnézetni, hogy igazolják, hülyeségeket állítasz + megmutassák, hogyan kösd be a kártyát.

[link]

2020. máj. 21. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!