BotondH kérdése:
Szuleim valnak es mutter 4 milliot kovetel fatertol?
Figyelt kérdés
Mondvan hogy ez neki jar mivel azért tudta fater ezt megspórolni mivel anyam fizetett mindent(evekota fater fizeti a rezsit) illetve hogy a haz 10% megilleti őt hiába fater kapta hazassag előtt mamamtol. Hogy van ez kovetelhet ilyeneket?2020. máj. 20. 12:34
1/5 anonim válasza:
Szerintem többet is követelhet. Még élettársi kapcsolatban is él a szerzésben való közreműködés jogán a vagyonkövetelés, házasságban meg aztán főleg. Ha nincs vagyonszerződés, akkor kapásból a felét viszi mindennek. A háznak lehet, hogy nem, mert házasságon kívül szerzett vagyon, de a megtakarításoknak és az azóta vásárolt dolgoknak mindenképp.
3/5 anonim válasza:
házasság alatt vagyonközösség van, anyádnak jár minden közös vagyon fele
a ház különvagyon, de ha közös vagyonból értéknövelő beruházást végeztek rajta, akkor annak az értéknövekedésnek a fele is jár anyádnak
kérdés, hogy mikor szűnt meg a vagyonközösség és ehhez hogy viszonyul apád megtakarítása és az értéknövelő beruházás időben
4/5 anonim válasza:
Most mar tudod, hogy miert nem szabad hazasodni. ;)
5/5 anonim válasza:
Vagyonszerződés nélkül legalábbis.
Élettársi kapcsolatban még ez sem véd. Ott észre sem veszed, hogy benne vagy és a másik már igényt tarthat a közös életetek dolgaira ugyanúgy.
Ez van, mindenki gondolja át, hogy kivel él egy fedél alatt. Én mondjuk nem lennék szarrágó azzal, akármilyen szar is a kapcsolatunk, akinek köszönhetem a gyefekem, de ez már egyéni dolog.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!