Állami bértámogatás pályázat elnyerése után, a munkáltató ledolgoztathatja a 4 óra 20 percet?
A munkáltató cég, amelynél dolgozom, elnyerte a bértámogatás pályázatot. Amelyet a koronavírus miatt hoztak létre.
8 órás munkakeretünknek 2 óráját a cég fizeti, a maradék 70%-át az állam, amely 4 óra 20 perc.
A cégvezető úgy nyilatkozott, hogy mi kötelesek vagyunk 6 óra 20 percet ledolgozni, míg a munkatársakkal, mi úgy tudjuk, hogy csak a 2 órát kell. És nem kötelezhet a munkáltató a maradék ledolgoztatására.
Akkor most 2 óra, vagy 6,2 óra?
Pontosan kinek milyen jogai vannak a pályázat miatt, mert erről pontos értesítést nem kaptunk?!
Tudnának bővebb információt adni az egészről?
Előre is köszönöm!
Kedves Válaszolók, köszönöm az információkat!
A kérdésem kiírása óta, több információval lettem gazdagabb.
Azok a cégek, melyek le szeretnék dolgoztatni a megállapított 2 óra vagy 4 óra utáni munkaidőt, vagy csak annak a 70%-át, melyet ugyebár az állam fizet, nem teheti. Jogilag ő azért kapta meg ezt a támogatást mert nem tud munkát adni a munkavállalóknak.
Ellenőrzések lesznek, és büntetni is fognak rendesen.
Én belemehetek abba, hogy a 6 óra 20 percet ledolgozom. Én azért az időért fizetést kapok. De ellenőrzés alatt én hazudjak, hogy igenis csak 2 órát dolgozom? Most volt váltás,Stb. Ez azért nagyon gáz, mikor havi több tíz milliós bevetelű cégekről van szó.
És ha kitudódik, nem elég hogy a cég, de én is büntethető leszek elvileg.
Ez utóbbiban még nem vagyok biztos, ezért inkább az összes kérdésemmel, munkajogi ügyvédet keresek fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!