Mit tudunk tenni, ha egy kölcsönbe adott autót nem szolgáltatnak vissza a jogos tulajdonosának?
"nyugodtan aláírhatja helyette ezt az átíratási dokumentumot. Kérdem én, lehet ilyet egyáltalán? Hogy a tulajdonos jelenléte nélkül átíratnak egy autót családon belül?"
NEM, Ez okirat hamisítás tényállása!
És viszont azt is bizonyítja hogy sosem állt szándékukban visszaadni a gépjárművet, azaz el is tulajdonították szándékosan!
"Én nem tehetek esetleg feljelentést? Mondjuk nagymamám orvosi papírjaira hivatkozva? Enyhén Alzheimeres egyébként."
Amennyiben nagymamád a gondnokságod alatt áll akkor igen. Ha nem akkor nem.
+
Szerintem bizonyos esetekben házhoz is kijönnek a rendőrök ha az illető mozgásképtelen lehet otthon is bejelentést tenni, tényállásokat rögzíteni stb. Papírokról ha vannak ilyenek minimum fénymásolat álljon rendelkezésre a jegyzőkönyvhöz. Vagy akár közjegyző által hitelesített másolatok. (Az örsön le tudnak másolni bármit de ha otthon vagy nem.)
Olyan szintre jutott az ügyed hogy mehet azonnal a fel illetve bejelentés.
A tulajdonos tudta és bele egyezése nélkül írtak át gépjárművet magukra hamisítással!
Nem tudom mekkora értékű a jármű.
De gondolom ezek nem tudnának igazolni semmit hogy fizettek-e érte valaha bármit is!
Minél hamarabb megteszed a jogi lépéseket annál jobb.
Beszélj előtte egy ügyvéddel.
A nagyobb városokban van jogi segítségnyújtó szolgálat ahol ezt ingyen is megteheted, és ha rászoruló az illető kedvezményesen javasolnak ilyen ügyekre specializált ügyvédet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!