Megtagadhatom a maszk levételét, ha az ellenőr arra kér?
Ha jönne egy ellenőr a buszon, és kérné hogy vegyem le a maszkot, csakhogy megnézhesse hogy én vagyok-e az igazolványképen, tehát hogy nem csalok, megtagadhatom, mondván nem akarom a saját egészségemet kockáztatni? Vagy ha amiatt elkapom a vírust, beperelhetem utána? Az más kérdés, hogy bizonyítanám... De megtehetném, hogy nem veszem le? Vagy köteles vagyok megmutatni az arcom, ha arra kér?
L/24
1. Nem fog ilyenre kérni.
2. Vírusok, baktériumok, gombák pedig egész évben vannak, te amióta megszülettél maszkban jársz? Semmilyen fertőzést nem fogsz elkapni, ha leveszed a maszkot arra az időre...amúgy természetesen nem perelheted be semmiért. Ő ebben az esetben egy eljáró személy, aki kérhet a munkája elvégzéséhez pár dolgot tőled. A rendőrségi fotók sem szájmaszkban készülnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!