Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Weblapos átverés, csalás, mit...

Weblapos átverés, csalás, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Valami weboldal árul cuccokat, de csak bank kártyás fizetéssel szállít. Vagyis előre kifizettem 7 ezer forintot de nem kaptam érte semmit.

Mielőtt leadtam a rendelést előtte beszéltem az eladóval emailben.

Azt írta hogy csak előre utalás után szállítanak, mert az utánvét nem megbízható.

Csütörtökön leadtam a rendelést, átutaltam a pénzt.

Azóta emailben nem válaszol. A weblapon a tétel "kifizetésre vár"

7 ezer forintért biztos nem állok neki vergődni, de ilyen alapon én is 2 perc alatt összedobok egy kamu weboldalt. Aztán majd lopom a pénzt mert úgy sincs semmi következménye...

2020. máj. 9. 23:27
1 2 3
 11/22 Gugu Gabor ***** válasza:
100%
Basszus 3 nap telt el... Jo már 4 amiből 2 nem munkanap... Ha egy pizzeria lenne tuti hogy átvertekbegyébként adj már kis időt nekik hétfő keddig...
2020. máj. 10. 11:44
 12/22 anonim ***** válasza:
Melyik webshopról beszélünk?
2020. máj. 10. 12:03
 13/22 A kérdező kommentje:

Főoldalon a gyors szállítást reklámozzák.

Emailre nem válaszol.

De az is biztos hogy ezt a weblapot meg email címet nem használják tovább. Azt majd én elintézem.

Hétfőig várok utána elpusztul a weboldal. Lehet hogy ez csak egy vicces kis fenyegetésnek tűnik, de nem az...

2020. máj. 10. 12:16
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

A gyors szállítá nem teleportálás

Miért id nem árulod el a honlap nevét?

2020. máj. 10. 13:18
 15/22 Alex Fly ***** válasza:
100%
A fogyastóvédelemnél mit mondtak?
2020. máj. 10. 13:55
 16/22 A kérdező kommentje:

12 14 #

Nem tudom hogy mi történt, direkt nem árulom el hogy melyik weblapról van szó, mert nem az a lényeg.

A fogyasztóvédelem 7 ezer forintos lopásokkal nem foglalkozik. Valami 20-30 ezertől számít bűncselekménynek.

Ami azt jelenti hogy nem fognak nyomozni vagy ilyesmi, csak leírják az adatokat aztán viszlát.

2020. máj. 10. 14:41
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom hogy mi történt, direkt nem árulom el hogy melyik weblapról van szó, mert nem az a lényeg.“

De pont az lenne a lényeg, mert az alapján meg lehetne mondani, hogy csaló-e az oldal vagy te vagy türelmetlen hülye

“A fogyasztóvédelem 7 ezer forintos lopásokkal nem foglalkozik. Valami 20-30 ezertől számít bűncselekménynek.

Ami azt jelenti hogy nem fognak nyomozni vagy ilyesmi, csak leírják az adatokat aztán viszlát.“ A fogyasztóvédelem meglepő módon fogyasztóvédelemmel foglalkozik, nem bűncselekményekkel. Ez amúgy sem lopás lenne, hanem csalás és ezzel a rendőrség foglalkotna. Az 50 ezer ft a lopás szabálysértési/bűncselekményi határa, mindkét esetben lehet feljelentést tenni, max a bűntetési tétel más. De mivel, ha átvertek az nem lopás, hanem csalás, eleve bűncselekményről bedzélnénk.

Szóval, ha érdemi segítséget akarsz, akkor kinyőgöd végre a honlap nevét... vagy húzzál el dünnyögni magadban otthon.Egyáltalán nem biztos, hogy átvettek, 1 munkanapról beszélünk!!!!

2020. máj. 10. 15:37
 18/22 A kérdező kommentje:

:|

Utolsó, írtam hogy csütörtökön adtam le a rendelést. Vasárnap van.

A weblap gyors szállítással reklámozza magát. Olyan is van hogy aznapi szállítással +pénzért.

De ez nem egy webshop, senki se fog véletlenül odatévedni.

Ha annyira tudni akarod privátban átküldöm.

2020. máj. 10. 16:10
 19/22 A kérdező kommentje:

Vagyis oké a posta 1-2-3 napra írja. De még nincs postán.

Semmilyen visszajelzést nem kaptam, emailre nem válaszolnak. Biztos hogy nem kapok semmmilyen csomagot, a pénzt se adják vissza.

2020. máj. 10. 16:14
 20/22 anonim ***** válasza:
Nem értem miért olyan nehéz egy weblap címet írni. Onnan már sok mindent meg lehet mondani róla.
2020. máj. 11. 09:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!