Weblapos átverés, csalás, mit lehet tenni?
Valami weboldal árul cuccokat, de csak bank kártyás fizetéssel szállít. Vagyis előre kifizettem 7 ezer forintot de nem kaptam érte semmit.
Mielőtt leadtam a rendelést előtte beszéltem az eladóval emailben.
Azt írta hogy csak előre utalás után szállítanak, mert az utánvét nem megbízható.
Csütörtökön leadtam a rendelést, átutaltam a pénzt.
Azóta emailben nem válaszol. A weblapon a tétel "kifizetésre vár"
7 ezer forintért biztos nem állok neki vergődni, de ilyen alapon én is 2 perc alatt összedobok egy kamu weboldalt. Aztán majd lopom a pénzt mert úgy sincs semmi következménye...
Nem estem pánikba, számítottam rá hogy nem 100%-os weboldal.
Nem is az a komoly 7 ezer forint érdekel.
Hanem az hogy 1-2 ember ezt nyugodtan meg teheti.
Akkor ezek szerint ha csinálok egy kamu weboldalt ami kicsalja az emberek pénzét, következmények nélkül tudok lopni csalni hazudni?
Mert ha most ezzel a történettel bemennék a rendőrségre, nekifutásból pofán taposnának, és csak utána röhögnének ki.
Vagyis az a kérdés hogy az ilyen weboldalakat senki se ellenőrzi?!
Szombat nem munkanap
Melyik webshop ez?
"Ha postára adja jön az értesítés hogy jön a csomag!"
Ha úgy adja fel, hogy kapj értesítést. Ami egyáltalán nem 100%, hogy így adja fel.
"3 napja volt mert akár szombaton is fel lehet venni!"
Mondjuk másfélnek. Néhány posta ugyan dolgozik szombaton, de ahhoz el is kell oda vinni... Te dolgoztál szombaton? Mert az emberek többsége nem szokott...
"én is 2 perc alatt összedobok egy kamu weboldalt. Aztán majd lopom a pénzt mert úgy sincs semmi következménye..."
Azért az emberek többsége 7000Ft-ot sem hagy annyiban, és ha sokan jelzik a problémát, akkor előbb-utóbb elkapják. Sőt létezik a pénzvisszaigénylés is a banknál. Tehát a semmi következmény semmiképp sem igaz - de ha szerinted igen, akkor csináld. Sok ember van, aki hagyja magát átverni.
Netbankról utaltam.
A csomagot szombaton is fel lehet venni.
De ha nem akkor is jön az értesítés sms-ben.
Folyamatosan jön az sms hogy: feladta-úton van-raktár-jön a címre
Nyilván nem én vagyok az egyetlen akit átvert ez a weboldal. Meg nem is az utolsó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!