Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Igaz hogy 12-14 éves kor...

Igaz hogy 12-14 éves kor felett vissza lehet utasítani, bármilyen orvosi ellátást?

Figyelt kérdés
Iskolában jövő év elején lehet hogy lesz vizsgálat prosztatánál és nemi szervnél, amit vissza karok utasítani. Valamint lesz influenza elleni védőoltás is (választható) (nekem ingyen lenne mert aszmás vagyok, a komolyabb fajtából) és ezt sem akarom beadatni.

2020. máj. 9. 18:29
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:
Csakhogy mondjuk nem ott helyben állítják elő, hanem az egész világon, össze-vissza importálnak. Nem, nem derül ki képzeld, a föld túl nagy és túl nagyon a hierarchiák is ehhez.
2020. máj. 9. 18:54
 12/39 anonim ***** válasza:
81%

Megtagadhatsz bármilyen orvosi szűrővizsgálatot, a kötelwző oltást viszont nem.

Az influenza oltás nem kötelező, de jobban járnál, ha beadatnád magadnak.

2020. máj. 9. 19:06
 13/39 A kérdező kommentje:
Nem teszem! Soha nem fogom! Egy kis szütyőgés, 1 hét pihi és vissza, mint előtte. Több a mellékhatása, mint a hatása, nem is beszélve arról ami írtam.
2020. máj. 9. 19:10
 14/39 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem olvass egy kicsit a járványügyi dolgokról.

Milyen betegségek ellen vannak védőoltások. Keress rá a betegségre. Ezek a betegségek rengeteg ember haláláért felelősek a múltban. Ma már nem tombolnak ezek a rettegett vírusok (ehhez képest a mostani apróság), mert fejlődött a higiénia, van jó pár ellen védőoltás, és vannak hatásos gyógyszerek illetve gyógymódok. Apropó, gyógyszerek. Olvass utána, hogy miért lenne veszélyes, ha antibiotikum-rezisztensek (nem lennének a kezelésben hatásosak a jelenlegi antibiotikumok) lennének a fertőzések. Ha ezeknek utánaolvasol, meglátod, hogy a védőoltások,a gyógyszerek és a higiénia rengeteg halálesetet megelőznek.

2020. máj. 9. 19:15
 15/39 A kérdező kommentje:
Egy ember halálát sem előzte meg az influenza elleni méregoltás. Nem adatom be magamnak, mert hülyeség és nem szolgáltatom ki maga, kártevőknek.
2020. máj. 9. 19:34
 16/39 A kérdező kommentje:
Jogom van hozzá, úgyhogy visszautasítom, elvégre nem kötelező.
2020. máj. 9. 19:34
 17/39 anonim ***** válasza:
83%

Azt ugye tudod, hogy évente 350-400ezren halnak bele az influenzába?

Amúgy szégyen, hogy ilyen baromságokat hangoztatsz, pedig elvileg volt pár biológia órád.

2020. máj. 9. 20:16
 18/39 anonim ***** válasza:
83%

Nyilvánvaló hogy nem vagy 16 éves, ahogy az is nyilvánvaló hogy kamu a kérdésed. Semmiféle iskolában nincsen prosztata vagy nemiszerv vizsgálat - nem is lehet. A VÁLASZTHATÓ védőoltásnál pedig éppen azért hívják így, mert választhatod, nem kötelező. Amúgy is a szülők nyilatkozata kell ahhoz hogy beadják, egyszerűen a szülő nem írja alá és ennyi.

Az iskolai szűrővizsgálatok kötelezőek, de soha nem az a kötelező benne, hogy ott, az az orvos végezze el, hanem hogy el legyen végezve. Az iskolai fogorvosi vizsgálatnál is ha ELŐRE elmegy az illető fogorvoshoz (elviszik a szülei) és a fogorvos ír egy papírt arról, hogy az éves felülvizsgálatot elvégezte, akkor nem kell beülnie a fogorvos székébe se. Éppen így bármilyen iskolai vizsgálatra lehet vinni ELŐRE másik orvostól igazolást, eredményt és akkor nem kell részt venni benne. Soha egy orvos sem fog azért hadakozni, hogy mindenképpen ő csinálja meg azt az iskolai szűrővizsgálatot, ha a gyereknek, fiatalnak van már más orvostól vizsgálati lelete. Mivel ott tolong a sok másik gyerek és örül ha hamarabb végez vagy több ideje marad a többiekre.

A 12-14 éves gyerek nem utasíthatja vissza az orvosi ellátást, ellenben a szülei igen. Ahogy eleve a szülők beleegyezése kell hozzá.

2020. máj. 9. 20:19
 19/39 A kérdező kommentje:
Vissza lehet utasítani már 16 évesen, tudom hogy műsödik, csak azt nem tudtam hogy iskolában is lehet-e. Ott nem fognak megvizsgálni, mert nincs semmi bajom, ezért nem is fognak. Jogom van, az új törvények szerint azt hiszem, 12 vagy 14 éves kor felett elutasítani, azt ami nem kötelező, még akkor is ha a szülők engedélyezik is. El fogom utasítani.
2020. máj. 9. 20:40
 20/39 A kérdező kommentje:
Legalább is ha kérnék, akkor sem engedném, ezért nem fognak.
2020. máj. 9. 20:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!