Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Felelősségre vagyok vonható...

Felelősségre vagyok vonható azért mert elszállt az otthoni gépem, melyen kényszerűségből céges adatok is voltak? Tehát a saját gépemért vonnak felelősségre voltaképp?

Figyelt kérdés

Ha a cég engem home officera kényszerít de gépet nem ad hozzá mindenki használja ami van, a saját eszközét és erre az eszközre a munka során céges adat is kerül (értelmszerűen) és ez a saját gép elszáll (hw hiba vinyó bedöglött ) akkor ezért a dolgozó felelősségre vonható?

Hiszen a dolgozó saját eszköze ez a gép és eleve kérdés mit keres a céges adat egyáltalán a privát gépen, milyen cég az amely engedi hogy mindenféle ellenőrizhetetlen külső gépen céges bizalmas adat legyen?

És voltaképp kinek mi köze hozzá ha az én saját tulajdonomat képező gép tönkremegy? Miért dolgozom én egyáltalán saját gépen miért nem cégesen.

Szóval elképzelhető a fenti szituban hogy azért vonnak felelősségre mert az ÉN gépem ment tönkre (mely gépbe a cég soha egy fillért se adott) és ez a CÉGNEK rossz?

2020. máj. 8. 15:25
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

"Te aztán lelkes dolgozó vagy."

Havi 130 nettóért még lelkesebb is vagyok a kelleténél.

2020. máj. 8. 16:44
 12/19 anonim ***** válasza:
50%

Én ha valami fontosat csinálok azt mindig lementem.

Az viszont nem derült ki hogy mi veszett el.

Egy 3kb txt file? Vagy 6 terra adat?

Mert akár egy pendrivera is lementheted, vagy telefonra.

"Hülye okoskodik" te is informatikus vagy?

Cégbe megy a csőd és még én vagyok a hülye.

Lelkes dolgozó vagy, mert nem érdekel az egész. Nem érdekel hogy eltűnt csak megúszd valahogy.

Én ha valamin órákat napokat dolgozok azért jó lenne ha megmaradna. Bármikor jöhet egy random áramszünet is aztán eltűnik az egész...

2020. máj. 8. 17:29
 13/19 A kérdező kommentje:

"Nem érdekel hogy eltűnt csak megúszd valahogy."

eltaláltad. Nagyon jól látod.

Ill annyiban érdekel a dolog, hogy saját adatok filmek is elszálltak-na az érdekes!

De hogy a céges X adat elszállt-miért nem volt backup?

Ja és az se az én dolgom ám!

2020. máj. 8. 17:31
 14/19 A kérdező kommentje:

"Mert akár egy pendrivera is lementheted, vagy telefonra."

így van! És ad a cég ilyet? nem.

A sajátomra mentsem? Aztán miért? dehogy mentem.

Vegyen egy külső vinyót 10.000-ért. De nem vesz még azt se mert szarrágásból doktorált a főnök úr.

2020. máj. 8. 17:33
 15/19 anonim ***** válasza:
Jahogy ilyen filléreken spórolós cég ahol semmire se akarnak költeni. Így már érthető.
2020. máj. 8. 18:17
 16/19 A kérdező kommentje:

"cég ahol semmire se akarnak költeni. Így már érthető.

"

Ja. A saját anyját eladná a főnök 10 ft-ért.

De noha költeni semmire se akar, azért számonkérésben olyan szint van mintha milliós állásban ülnék.

2020. máj. 8. 18:55
 17/19 anonim ***** válasza:
33%
Mondjuk ezzel a hozzáálással nem csoda, hogy 10 év után is 130e-t keresel. Ha ennyire nem tetszik a cég, akkor miért nem mész máshova? Ja, hogy próbáltad, de nem vettek fel? Nem csodálom...
2020. máj. 9. 10:37
 18/19 A kérdező kommentje:

"Ha ennyire nem tetszik a cég, akkor miért nem mész máshova? Ja, hogy próbáltad, de nem vettek fel? "

Csomó helyre felvettek volna. műszakos fizikai munkák. Kösz majd akinek 6 anyja van, majd az megy oda.

2020. máj. 9. 10:37
 19/19 anonim ***** válasza:
33%
Tehát mégse vesznek fel semmilyen normális helyre. Mint írtam, ne csodálkozz ilyen hozzáállással.
2020. máj. 9. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!