Bűnt követtem el? Mit csináljak?
Figyelt kérdés
Eladtam 4 embernek 4 termèket előre utalással fizettek, önhibámon kívűl a termèkeket nem tudnám másnap feladni postán. Így visszautaltam mindenkinek a pènzèt. De ezzel a vevők nem elègednek meg pedig forintra pontosan küldtem vissza mindenkinek mindent. Akkor ez mièrt csalás? Mire számítsunk? Fogadják ügyvèdet? Természetesen a bank igazolni tudja a visszafizetèaeket de ezeket a bizonylatokat elküldtem a vevőknek is, tehát megkapták. Nagyon bánt ez a dolog.2020. máj. 7. 11:04
1/7 anonim válasza:
Nem mondod?! A bizonylatot is elküldted nekik? Na szép!
2/7 A kérdező kommentje:
Nem igazán ilyen válaszra számítottam ☹️. Persze hogy elküldtem nekik hogy tudják nem csaló vagyok ès termèszetesen az okot is tudják amièrt nem küldtem el a termèkeket. Ez alapján fel lehet valakit jelenteni?
2020. máj. 7. 11:11
3/7 anonim válasza:
Nem követtél el semmilyen bűncselekményt, emiatt nem kell aggódnod, nem büntetőjogi kategória. Itt egy szerződésszegésről van szó.
Polgári jogi értelemben létrejött köztetek az adásvételi (szállítási?) szerződés, sőt a vevőid ki is fizették a vételárat. Ebből kifolyólag nem mentesülsz a szerződés alól azzal, hogy visszautalod a vevők pénzét, tehát ők jogosultak továbbra is követelni a te ellenszolgáltatásodat, azaz a megrendelt termékeket. Ha a késedelmes teljesítéseddel kárt okoztál, akkor azt meg kell térítened.
4/7 anonim válasza:
Ne félj, nem lesz semmi gond, előfordul náha az ilyesmi. Velem is megtörtént már, hogy előre utalással megrendeltem valamit, de valami miatt nem jött meg, az eladó pedig visszautalta a pénzt. Eszembe nem jutott volna emiatt senkit feljelenteni.
5/7 anonim válasza:
Ne parázz, nem lesz semmi gondod.
6/7 anonim válasza:
És harmadnap nem tudtad volna feladni?
Egyáltalán miért árulsz olyan terméket, amit nem tudsz postázni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!