Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valaki többszöri bírósági...

Ha valaki többszöri bírósági idézés ellenére nem jelenik meg a bíróságon ELŐZETES börtönbe teszik?

Figyelt kérdés
Feljelentett egy 40 éves nő mert mindenféle undorito mocskos dolgott írt nekem, és én ezért eléggé durva dolgokat irtam neki vissza, és már többször meg kellet volna jellenem a bíróságom, ( azért nem mentem el mert nem tettem semmit csak olyan stílusba írtam beki én is(halásos fenyegetés, stb)

2020. ápr. 30. 18:53
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

Magánszférában dolgozom már. A 119. § (1) azt jelenti, hogy bírói engedélyes kényszerintézkedést akar a rendőrség, ez pedig a bűnügyi felügyelet vagy letartóztatás. Azaz egészen biztos, hogy ha elfognak, önként bemész, akkor őrizetbe is vesznek.

Elfogatóparancs

119. § (1) A bíróság, az ügyészség és a nyomozó hatóság a szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény esetén a terhelt vagy a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személy őrizetének elrendelése érdekében határozatával elfogatóparancsot bocsáthat ki, ha a terhelt vagy a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személy

a) tényleges tartózkodási helye ismeretlen, és a személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedésekkel elérni kívánt célok biztosítása érdekében elfogása és őrizete indokolt,

b) tényleges tartózkodási helye ismert, azonban a személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedésekkel elérni kívánt célok biztosítása érdekében elfogása és őrizete indokolt,

2020. máj. 1. 15:21
 32/33 anonim ***** válasza:
100%
Hehe, jó tudni, mivel nekem is írtál egy "kedves" privát üzenetet, amivel nem tettél jót magadnak. :D
2020. máj. 1. 16:46
 33/33 A kérdező kommentje:
Kussoljál már ugyvéd, halá mwg
2020. máj. 1. 17:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!