Mi az oka annak, hogy fodrászhoz elmehetek, de fogorvoshoz nem a veszélyhelyzet idején?
Minden hónapban kell járnom fogorvoshoz, de a bevezetett intézkedések miatt nem lehet. Ettől függetlenül fodrászhoz...bárki bármikor mehet.
Pedig a fogorvos kicsit fontosabb dolog! Mi ennek az alapja? Miért fontosabb a fodrász a fogkezeléstől?
"Maximum ezeket a kezeléseket kellene tiltani."
És a fogorvosok ülnének 8 órát várva arra a nap 1 páciensre, hogy beeseen, aki nem olyan kezelésre jön, amihez kell fúrni, "csiszolni"? Vagy az ő kedvéért a megadott időpontra beutaznának a rendelőbe, majd haza? Milyen jó lenne, ha egyesek tudnának mások szempontjából is nézni dolgokat, nem csak a sajátjukéból. Hány olyan fogorvosi kezelést ismersz, amihez nem kell fúrni, csiszolni a fogszabályozó meghúzásán kívül? Még egy fogfehérítésnél is előtte rendbe kell hozni a fogakat, lecsiszolni a fogkövet. Egy átvizsgálásnál is találhat a fogorvos fogkövet, tömni/húzni való fogat.
Mi bajod lesz, ha a fogszabályzódat 1 vagy 2 hónappal később tudja megcsinálni a fogorvos??
Látom a kérdező pontozza lefele akik megválaszolják a kèrdèst. A szád tele van nyállal, csorog. Tele van baktèriummal, gombával, vírussal is akár. Kinyitod, sokáig nyitva van akár ki is csorog. Köhögsz egyet, bele a fogorvos pofájába, akkor se értened ugye ? Vernèd a ség*ed a földhöz hogy HÁ'DDe ez nem fertőzőbb mint az orrodból kiáramló levegő. Ezt mèg publikálhatnád is annyira okos vagy, nóbel díjat is kapnál.
De egyèbkènt továbbra is vannak így is ellátások, pl sűrgős foghúzás vagy egy leesett korona visszaragasztása, ami nem igènyel fogfúrást! Sűrgős esetben!
A fogfúrás viszont tilos, mert több száz km/órás sebessèggel csapódnak szèt a nyálcseppek(amikben ott van a potenciális fertőzès veszèly), az egész helyisèget beterítve, lefertőzve mèg azt is aki a szoba másik sarkában áll!
A fogorvos szakma az egyik legfertőzès-esèlyesebb szakma a világon! Az orrovostanhallgatóknak kb ezzel kezdik az első gyakorlatukat, hogy keszüljenek fel erre(járvány nèlkül is) nagyon figyelni kell az óvintèzkedèsekre, de egy járvány idejèn iszonyú nagy gócpont lenne a fogorvosi rendelő, ha belegondolunk naponta hányan fordulnak meg.
Én nem pontoztam le senkit és fel sem.
Szerintem sokan nem tudják, én sem tudtam korábban, de vannak fogorvosok akik direkt fogszabályozásra specializálódtak. Szinte csak ezzel foglalkoznak. Ha azon gondolkodtok, h van akkor napi egy páciensük van? Miért éri ez meg nekik?
Nagyot tévedtek. Napi 5-8 órát van nyitva a magánredelő. 15 percenként ad időpontot a doki, és úgy be van táblázva, hogy 3 hetet kell várni az új időpontra. Nyilván ha valakinek van valami sürgős gondja (leesett valami, szúr...), akkor azonnal fogad és beékeli valahova. Fontos tudni, h ez nem Budapest, tehát egy vidéki nagyváros. Ma már rengeteg embernek van fogszabályzója, van aki direkt csak felnőttekkel foglalkozik. Szintén rengeteg ügyféllel.
Tehát nincs olyan, hogy órákat vár, h jöjjön valaki...
Szerintem mindenki egyetért velem, akinek van fogszabályzója vagy volt, hogy az ilyen jellegű szolgáltatásokat nyugodtan folytathatták volna. Szerintem 10-20%körül lehet akinek van lesz vagy volt szabályzója. Tehát ne csodálkozzatok, h sokan lepontozzák azt, aki úgy beszél erről, hogy igazán azt sem tudja h milyen a fogszabályozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!