Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van egy házam. Ugyan utcafelől...

Van egy házam. Ugyan utcafelőli kerítésem nincsen. Kérdés?

Figyelt kérdés
A ház környéke, környezete rendben van tartva, nem érkezett panasz eddig rá. A probléma viszont az lenne, hogy valaki folyamatosan szemetet helyez el a saját portámon úgymond. Elvileg a szomszéd rajtakapta, hogy a másik szomszédom a tettes. Ilyen ügyben mit lehetne tenni? Nagyon unalmas és bosszantó, hogy valaki a saját udvaromat használja úgymond szemétlerakatként. Ilyen esetben mi a teendő? Kamerázzam be majd tegyek feljelentést vagy mit tegyek? Nagyon zavaró, ahányszor megyek rendezni a házkörüli dolgokat más ember szemetével is foglalkozni. Valamint nemrégiben illemhely hiányában biztosan, valaki ott végezte el a nagy dolgát az udvar kellős közepén. Lehet furcsa sztori, vicces volt nekem is elsőre, de már nagyon elegem van. Azt meg nem tehetem, hogy gyanúsítgatok embert, embereket, amíg nincs róla valami kézzelfogható bizonyítékom. Esetleg mit ajánlanátok? Milyen büntetésre számíthat az, aki ezt teszi?
2020. ápr. 22. 12:47
 1/6 anonim ***** válasza:

Csinaltasd meg az utcafronti keritest es szerezz egy jo kutyat, a kutya mindig jelezne ha valaki ott sundorogne.

Kamerat is felrakhatsz jo latvanyos helyre ... nem is kell, hogy mukodjon (csak kamubol).

2020. ápr. 22. 12:54
 2/6 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
Ha nem laksz ott (én úgy vettem ki a szövegből), akkor tényleg egy álkamera a legjobb megoldás. De ha van rendes kamerád, azt is felteheted, legalább bizonyítékod is lesz. A kert elejére pedig egy látványos helyre verj le egy táblát, amin rajta van hogy kamerával megfigyelt terület. (boltokban lehet kapni ilyet).
2020. ápr. 22. 13:01
 3/6 anonim ***** válasza:

LEGYEN utca felöli kerítésed!

Akkor tudni fogják hogy nem közterület, nem egy elhagyatott terület és nem fognak majd oda bejárogatni annyian.

2020. ápr. 22. 13:51
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Kerítsd mindenképp körbe a területet. Egyértelműen ez a megoldás.

A kamera is jó ötlet, viszont ha rendes kamerát teszel ki, akkor az utcát ne figyelje, csak a kertet. De ha csak ennyi történt a kamu kamera is jó.

2020. ápr. 22. 14:10
 5/6 A kérdező kommentje:
Hát az a baj, hogy ez folyamatos.. Sok ház nincs lekerítve, de akkor sem kellene mondjuk egy zsák szemetet behozni a portámra. Nem lakott, de járunk oda és karban tartjuk. Ha a kamera felvesz mondjuk valakit, tehát tetten érem az illetőt. Egyébként elképzelésem van, hogy ki csinálja, a szeméttel kapcsolatban legalábbis. Akkor az milyen bírságot, eljárást fog kapni illetve a felvételekkel a rendőrséghez kell fordulni vagy inkább önkormányzat. Mert ugyanis heti rendszerességgel mindig csak a bosszúság fogad, amikor éppen ott szeretnénk tölteni a szabadidőnket. Mert egyszer előfordulna vagy kétszer legyint rá az ember valaki vicces... de ahányszor ez megtörténik a szemetet is el kell vitetni és ezért külön fizetgetni, hogy másnak a szemétjét elvitetni.. Valamint eleve szerintem ha csak a portámra belép valaki az sem éppen engedélyezett, nem még hogy esetleg az udvaromon wc-zzen ráadásul kivilágított helyen.. Vagy éppen tartózkodjon, szemeteljen esetlegesen rongáljon.
2020. ápr. 22. 18:51
 6/6 A kérdező kommentje:
Az a baj, kutyát nem tudok mert nem ott élünk, a kerítésen meg gondolkozunk, de mivel lehetséges el fogjuk adni, így nagyon kérdéses a dolog. Nincs az udvar sem lelakva, tehát még azt se mondanám, hogy az miatt bejárnának nyugodt szívvel, kerítés helyett végig van ültetve fával, belül állandóan lenyírva a fű. Szóval nem éppen hihető, hogy közterület jellege lenne, valamint hétvégén szinte mindig ott töltünk egy adott időt, van mikor hétközben is. Közterületen, parkban se szokás nekiállni azt tojni egy szépet nemhogy más portáján. Meg a szemétlerakás is tilos, amennyire én tudom. Eléggé a pofátlanság legalja ez a dolog. Van itt a környéken romos, összedőlt ház, oda se jár be a kutya se, pedig tudják is senki se lakja már egy ideje.
2020. ápr. 22. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!