Az illető megsértett ezzel bármilyen törvényt?
Írtam egy közüzemi XY Zrt.-nek egy emailt, a jelenlegi helyzet miatt nem mentem be személyesen. Voltam már ott nagyon simán ment minden akkor. Tehát írtam egy normális hivatalos levelet. Majd egy haverom messengeren elküldte ezt nekem, hogy én írtam e. Hát igen, nem volt titkos de maga a gesztus, hogy ezt elküldték felidegesített. Tudom, hogy ki volt egy hölgy, akivel nem vagyunk jóban és a haverom igen, én mikor találkozunk is levegőnek nézem, mert úgy utálom. Többször adott ki közös üzeneteket más számára, de ezzel úgy gondolom meg lehetne fogni ha igen.
Szóval ez nem sért valamilyen GDPR törvényt, mikor nekem még az optikában is alá kellett írnom ilyet hogy kezelhetik az adatomat. Igazából ez csak egy lakossági bejelentés volt, semmi lejárató nincs benne, pont az a célja, hogy tudják, hogy én ugrok az ilyenre ha mások velem foglalkoznak. Nyilván elegánsabb lenne nem is foglalkozni ezzel. Szóval első körben az érdekel, hogy ez sért e valamilyen törvényt.
Egy lakossági bejelentést tettél a szöveged szerint.
Honnan szerezte meg azt a haverod? Nem egy olyan oldalról, ami éppen arra szolgál, hogy a lakossági bejelentések - panaszok és hasonlók - ott megtekinthetőek legyenek?
Nem írsz semmit az ügyről. A panaszok, bejelentések nem kell hogy titkosak legyenek - éppen ellenkezőleg, ha egy szolgáltató eltitkolja ha van valamilyen panasz vele szemben, inkább az lenne visszatetsző.
Azt kell titokban tartani és megfelelő módon kezelni, hogy ki volt a panaszos. A haverod sem onnan tudta hogy te voltál, hogy ott lett volna a neved - feltételezem a körülményekből azonosított be pl. a bejelentett probléma, az utca vagy terület ahol megjelent esetleg a ház.
Manapság már a legtöbb szolgáltató oldalán (webshopok, szerelők, hotelek, éttermek) szándékosan vannak nyilvános vélemény rovatok, hogy ott lehessen egyrészt véleményt mondani, másrészt azt másoknak meg is ismerni.
oda van írva a nevem, le van mentve az egész levelezés
vezetéknév keresztnév
na meg haverom tuti nem néz ilyeneket magától, hanem ez a nő küldte neki aki ott dolgozik
nem panasz volt, hanem kérdés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!