Hogyan alakul az örökség ilyen hozzátartozókkal?
Anyukám meghalt. Apám él és ott lakik és van még egy testvérem.
Nem én vagyok a kicsinyes! Apám az aki úgy gondolja minden az övé.
Közös vagyonból eleve mindennek a fele apádé
Anyád vagyona 3 felé oszlik te, tesó, apád, kivéve a közösen lakott ingatlan, annak anyai részét felesben öröklitek, apád holtig tartó haszonélvezetet kap rá
Túl gyorsan tettem ki a kérdést.
A ház fele a tesómé és az enyém. A másik fele anyué volt.
Érdekelne az ingatlan elosztása,hogyan öröklődik,az ingóság és a készpénz.
Az első válaszolóra reagálva,én úgy tudtam ez csak régen volt. Most többet örökölnek a gyerekek,mert egyre több az idős férfi,fiatal feleség házasság és az első házasságból lett gyerekek így nem tudják "élvezni" apjuk örökségét.
Itt persze nem ez áll fent. Nálunk az elkótyavetyélő apa esete van. Közölte ott semmi sincs a tesómnak,csak amit ő neki ad.
Hogyan a tietek hármótoké? Az anyukáddal vettétek?
Pontosan kéne leírni a helyzetet.
Ha a családi házon belül több lakás volt, egyiket apukád anyukáddal közösen lakta, arra haszonélvezeti joga van, azt haláláig ő birtokolja. Akkor is ha az ő általa lakott lakás a ház értékének mondjuk 80%-a, a másik lakás meg csak 20%-a.
Ha csak egy lakás volt a házban akkor az nem "házastársi közös lakás", ez esetben apukádnak nincs haszonélvezeti joga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!