Quicken kérdése:
Munkàsok hajléktalanok. Szerintetek miért lessz dolgozó emberből hajléktalan?
Figyelt kérdés
2020. ápr. 19. 11:26
11/14 anonim válasza:
Van olyan, hogy valaki egyszerre veszíti el a párját (válás), lakását (válás), és a munkáját. Nincs lakásod, nincs pénzed albérletre, ha nincs aki átmenetileg befogadjon, az utcára kerülsz. És az utcára kerülve már igen nehéz lesz kiegyensúlyozottan, tisztán, pozitív hozzáállással bemenni egy állásinterjúra, de ha nem elég tiszta a ruhád, még fizikai munkásnak se vesznek fel feltétlenül... De vannak még tuti receptek, ahol az illető igyekezete ellenére mindez megtörténik vele :( Nincs szociális védőháló, ha lenne, tényleg csak az alkeszok és drogosok, dolgozni nem akarók lennének hajléktalanok.
12/14 anonim válasza:
Nagyon sok oka lehet. Van, amikor az illető a saját hibája miatt lesz hajléktalan, van, amikor a szerencsétlen véletlenek összejátszásának lesz az áldozata. A szocializmusban elméletileg nem voltak hajléktalanok. De a gyakorlatban bizony akkor is voltak, csak nem beszéltek róla. Álljon itt egy tipikus eset! Volt egy két diplomás ismerősöm: kertészmérnöki és tanári diplomája volt. Szép felesége, 2 gyereke. Aztán megtudta, hogy a felesége csalja. Elváltak. A bíróság a lakást a nőnek ítélte, de egy szobát lakhatás céljára neki is meghagyott. A nőhöz pasik kezdtek járni, a pacák italozni és veszekedni kezdett. Többször kellett rendőrt hívni, végül a pacákot kitiltották a lakásból. Mi több, az iskolában, ahol kertészetet tanított, felmondtak neki. (Ez a szocializmusban szokatlan volt. Akkor vagy kirúgták az illetőt, vagy megkérték, hogy ő mondjon fel... Neki felmondtak.) Miután 40 helyen próbálkozott diplomás álláshoz jutni - persze hiába - alkalmi munkákból éldegélt. De a legtrógerebb munkákhoz is nyakkendőt kötött! Végül Pestre utazott, szippantó kezelőnek állt és munkásszálláson élt a rendszerváltásig. Akkor megszűnt a cég, a munkásszállás, kikerült az utcára. Egy közismert énekes fogadta be a lovai mellé, gondozónak. Közben nyugdíjas lett, de a megnövekedett albérleti árakra nem futotta volna kis nyugdíjából. Az énekesnél a lovak ápolásáért szállást kapott az istállóban, napi egy doboz cigaretta és egy liter bor ellátmányt, valamint ebédet. A nyugdíját megtarthatta, azaz mégsem teljesen csicska lett. Aztán, amikor egy derűs reggelen nem ébredt fel többé, kinyomozták családi kapcsolatait. A volt felesége és a két gyereke temettette el. Szerintem hasonló esetek most is vannak. Végül is, ez az ember nem volt egészen hajléktalan, hiszen egy istálló jutott neki. Meg a rajta lévő ruha.
13/14 anonim válasza:
lelki ok, depresszió is mélybe tud húzni.
14/14 anonim válasza:
Egyedülálló vagyok, tanár, főállásban 140 ezret keresek. Semmit sem örököltem, ezért egy kis bérelt szobában lakom, de az albérlet+rezsi így is olyan drága, hogy alig bírok mellette pl élelmiszert meg mindennapi alapvető háztartási cikkeket venni. Szerintem én sem vagyok messze a hajléktalanságtól, mert pl semmi vésztartalékot nem tudok félretenni ebből a fizetésből.
25/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!