Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Normális az ha a Békéltető...

Normális az ha a Békéltető Testület 3 tagú meghallgatáson elutasít?

Figyelt kérdés

Három tagú elnökségi kérelmem nem lett elutasítva a meghallgatásra, de a határozatban elutasították a kérelmem annak megalapozatlansága miatt.

Így szoktak működni a békéltető testületek?

Én idág azt hittem, hogyha egy fogyasztónak a kérelme nem megalapozott, akkor ezt a kérelem kézbesítése után néhány héten belül közlik a fogyasztóval és ezzel az ügy be van fejezve. De azt különösen furcsálom, hogy nemhogy nem utasították el élből a kérelmem, hanem még a 3 tagú tanács kérelmem is jóváhagyták, sőt, a tárgyaláson az elnök még mondott olyat is a szolgáltatónak, hogy "nyilvánvaló, hogy önök is vétettek néhány hibát, akkor miért nem...", tehát a szolgáltató is vétett hibát (azt sohasem mondta senki, hogy én vétettem volna bármilyen hibát), és a végén a kérelmem el lett utasítva MEGALAPOZATLANSÁG miatt.

Lepődjek meg? Vagy ne, mert ez a norma?

2020. ápr. 16. 22:05
 1/1 anonim ***** válasza:
27%

Nem ismerjük az ügyedet így látatlanba nem lehet róla mondani semmit.

De attól mert a szolgáltató is vétett valamiben, még nem biztos hogy amit te felhoztál, az megalapozott lett volna.

Pl. amikor nálunk cserélték a gázmérőt, akkor egy nem megfelelő alkatrésszel végezték el a munkát, nem felelt meg valamiféle szabványnak vagy előírásnak a következő alkalommal azon dolgozó ember szerint. De ettől még semmi köze nem lett volna ahhoz hogyha rosszul mér a mérőóra szerintem és emiatt nagyobb a fogyasztásunk az órán a valóságosnál. Mert a kettőnek nincs egymáshoz köze, azon az alkatrészen nem múlhatott volna hogy mennyit mér a mérőóra. Akkor is kimondta volna a békéltető testület hogy a szolgáltató nem megfelelő gondossággal járt, vétett, hiszen az ő szakemberük volt aki rossz alkatrészt használt - de ugyanakkor ha bevizsgálták a mérőórát és kiderül hogy jól mért, a gáz valóban annyi ment be a házba, akkor a panaszomat megalapozatlannak mondanák ki.

2020. ápr. 16. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!