Ha gázfegyverbe revolverbe gumi töltényt rakok az szabályos vagy nem? És közterületen viselem. Mert olvastam ilyet is és olyat is pl egy zoraki r1 vagy egy alfa 030
Figyelt kérdés
2020. ápr. 12. 20:36
1/9 anonim válasza:
Technikailag lehet ilyet egyáltalán? Laikusként azt gondolnám hogy egy gaz fegyvernek más a felépítése...
2/9 A kérdező kommentje:
vannak olyan gáz fegyverek revolverek amik gumilövedék kilövésére képesek
2020. ápr. 12. 20:59
3/9 anonim válasza:
ha a tárat külön tárolod akkor szabályos.
4/9 A kérdező kommentje:
de pl mondjuk használatnál ha valami van elővesznek akkor gázpisztolyként tekintenek rá nem? önvédelmi fegyver önvdelemre hasznalom
2020. ápr. 12. 21:36
5/9 A kérdező kommentje:
olyat olvastam hogyha riasztóra van előlről rá töltve akkor jogos es lehet használni ez igaz?
2020. ápr. 12. 22:05
6/9 anonim válasza:
Mivel ezek gáz riasztó pisztolyoknak minősülnek, engedéllyel viselhetőek.
Ugyanakkor használni már nem lehet, ha gumilövedékkel használod, téged is elővesznek.
Sőt, elég érdekes a magyar szabályozás, pont nemrég olvastam egy cikket róla, hogy még a sima gázpisztoly esetén is elővesznek, neked kell bizonyítani a jogos önvédelmet: [link]
7/9 A kérdező kommentje:
Több helyen azt olvastam hogyha riasztoval lovon ki akkor használható
2020. ápr. 13. 06:37
8/9 A kérdező kommentje:
Akkor ez most hogy működik?
2020. ápr. 13. 07:00
9/9 anonim válasza:
Vannak ezekből gumis verziók is, természetesen drágábban. Az akasztó miatt nem fog működni a dolog, max annyira, hogy lehet belőle egy jó kis baleseted. Hiába engedélymentes fegyverek, de nem játék, szakszerűtlen használat mellett nagy a balesetveszély!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!