Elmehetek ugy jogszeruen a vidéki házamhoz ha senkivel se találkozok, csak itt beulok a kocsiba ott kiszállok, majd vissza? Ha leállit a rendőr, melyik pontra hivatkozhatok?
Figyelt kérdés
2020. ápr. 12. 15:05
1/11 anonim válasza:
Nincs igazoltatás, ha nem kovetsz el kozl. Kihágást!!
2/11 anonim válasza:
Nagyon lazák a szabályok, azt mondod elmész kutyát sétáltatni, a kutya pedig a vidéki házat őrzi. Úgy se mennek oda megnézni.
3/11 A kérdező kommentje:
lakhely elhagyási tilalom sincs? autozhatok 100 km-t minden gond nélkul?
2020. ápr. 12. 15:11
5/11 A kérdező kommentje:
mivel senki emberrel nem kerulok kontaktba s meg se fogok olyan tárgyat amit valaki más is megfoghat legálisan azt hiszem nulla kockázatot okozok másoknak. de törvényes is szeretnék lenni.
2020. ápr. 12. 15:12
6/11 A kérdező kommentje:
ugy értem a telepulést ahol lakom elhagyhatom?
2020. ápr. 12. 15:13
7/11 anonim válasza:
Magyarország területén belül oda mész ahová csak akarsz, sőt ha van papírod róla, hogy külföldön dolgozol vagy árut szállítasz akkor külföldre is mehetsz.
8/11 anonim válasza:
- mezőgazdasági munkák végzése a telken
- nagyi nem jelentkezett, megnéznénk, hogy nincs-e valami baja
Arra vigyázz, hogy most a 2 húsvéti napra több várost lezártak önkormányzatilag (pl. Sátoraljaújhely) és csak a településen lakókat engedik be lakcímkártya alapján, meg akinek végképp fontos (pl. kórházi ellátás)
9/11 A kérdező kommentje:
A lakcimkártyámon az a cim szerepel ahova megyek, Budapesten csak albérletben lakom. Vagyis elvileg akkor is bemehetek, ha le van zárva. Inkább utközbeni igazolástol tartok, hogy mitkeresek ott. Hivatalosan majdhogynem Budapesten nem lehetnék, pontosabban nem tudom igazolni miért vagyok ott, pl. egy budapesti boltban, vagy kit az utcán 100 km-re az otthonomtol, csak ezt elvileg nem nézik. De akkor ha jol értem, két telepulés között se nézik a köztuakon.
2020. ápr. 12. 20:17
10/11 anonim válasza:
menj autópályán (amennyit csak lehet), ott nem szopatnak ilyen miatti igazoltatással
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!