Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A nemrég meghozott kormány...

A nemrég meghozott kormány rendelet alapján mikor mentesülök a Kata befizetése alól?

Figyelt kérdés

Katás vállalkozóként tudom, hogy számítástechnikai tevékenységek után na jár a mentesség.

A főtevékenységem és több más tevékenységem is számítástechnikai, viszont fel van véve az Előadó-művészet mns (900111), de idén erre nem számláztam.

Több embert kérdeztem, de nem sikerült határozott választ kapnom.

Egyik könyvelő azt mondja, hogy elég, ha fel van véve az a tevékenység, és akkor nem kell fizetnem, másik könyvelő pedig, hogy de, mindenképp fizetnem kell, mert így nem jár a mentesség.

2020. ápr. 11. 08:52
 1/1 anonim ***** válasza:
50%

Ha az "Előadó-művészet" tevékenységi körben nem állítottál ki a büdös életben számlát, illetve a főtevékenységhez képest elhanyagolható értékűt, ráadásul a főtevékenység körében zavartalanul állítod ki továbbra is a korábbiakhoz hasonló összegű számlákat, akkor még a leghülyébb NAV-os is azonnal levágja, hogy te csupán egy nyerészkedő van, és (remélhetőleg) jól megbüntetnek, kizárnak a KATA körből, stb. Meg is érdemelnéd!

Egész eddig szaros 50.000 fttal kiváltottad a milliós számláid adózását, és ráadásul még most is próbálnád elsunnyogni ezt a jelentéktelen mértékű adót (az rendes bejelentett alkalmazottak jövedelmének adózásához képest), tudod a pofátlanságnak is van határa! Nem tudom eldönteni, hogy troll vagy csupán, vagy szimplán ennyire idióta!

2020. ápr. 11. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!