Ennyire nyíltan korrupció és a frász se tesz semmit?
Most éppen a Mokka műsorában arról beszélgetnek, vajon mennyit is érdemes adni a szülészeknek, de ez egy abszurdum emberek, hát bűncselekményről beszélünk, és pedig anyukák nyilatkoznak, hogy ki mennyit asdott, sőt, hogy az orvos hol mennyit kért!!!
Mi történik itt?? Miért nem bilincsben viszik el a kórházóból a szülészt és más orvost akiről ez kiderül? Ráadásul minősített eset, mert
- hivatását gyakorolva
- jelentős összegre elkövetve (vagy több)
- folytatólagosan
- sok rendbeli
- ....... még van pár, ha jól belenyúlunk ebbe jogilag, de mi kell még ?
Állítólag tavalyi évben 70 milliárd Ft a becsült összeg ami az orvosok zsebében landol.
Na most ezzel mi a helyzet?
Ha én adok a rendőrnek egy 50-est, hogy előnyöm legyen, akkor ott helyben letartóztatnak (legalábbis elvben, most aztán más lehetőségeket hagyjunk).
Na itt amint átadja valaki az orvosnak a borítékot, akkor mi az, hogy efelett meg csak úgy szemet huny mindenki? És pofátlanul még megszabott ára is van, az orvos megmondja a "betegnek", hogy mennyit adjon, mert az alatt szóba se áll vele.
Nem durva????
Mikor leszt az, hogy bilincsben viszik el az orvost a kórházból ?? Egyszer nem kéne ennek véget vetni ?
hát persze :)
végül is a dealer is csak hálás a rendőrnek, amikor pl. megtalál nála 2 kg kábszert, és ad neki 300-at, amiért nem csinál semmit pl ...
méghogy hálapénz ...
Azért más, ha egy dealer fizeti le a rendőrt. Egy anya nem fizeti le az orvost, hanem hálapénzt ad neki. Szóval nem mondanám, hogy korrupció, inkább valami többé kevésbé kötelező jellegű nagy borravaló.
Persze én is azt mondom, hogy elég rossz dolog, hogy így van, de valamiből meg kell élni. A tanárok sem hiába kérnek el vagyonokat korrepetálásra. Kevés az alapfizu.
csak a tanár azt már a munkaidején kivül csinálja...
az orvos meg nem,neki megvan az alapbére,nem azon az időn kivül dolgozik...
(én nem adok egy forintot se soha,ha szülni fogok,akkor se,anyám tömte pénzzel a dokiját,erre megszült a mentőben...)
Az orvos se a munkaidejébe csinálja zömmel. Hálapénzt én akkor adok és adtam a dokinak, ha fogadott orvos volt, és mikor mentem szülni (éjjel minden esetben..), akkor jött a szabadidejében és dolgozott, a KEDVEMÉRT.
Másrészt az orvosnál ettől nem részesülsz előnyben, ugyanolyan ellátást kapsz, mint bárki más, tehát ez nem lehet korrupció. Viszoont megfizetem neki a szabadidejét, mert NEKEM fontos, hogy ő vezesse le a szülést és ne az ügyeletes orvos. Ilyen egyszerű ez. Nem látom, hol lenne bűncselekmény, ha én ÖNKÉNT adok valakinek pénzt hálából.
Aki előre szól, hogy mennyi nála a szülés (az én dokim nem ilyen volt, nem kért és várt el semmit), a szabadidejében nem köteles senki kedvéért bemenni, ha előre közli, hogy az ő szabadideje ennyibe kerül, az korrekt dolog. Ügyeletben ő se kér pénzt senkitől.
Jó, akkor én mondok egy durvát:
Tudok olyan esetről, hogy nénike este befeküdt a kórházba, másnap műtéte lett volna, aztán az orvos reggel haza küldte a pixxába, tök nyíltan, és azt mondta neki, hogy majd akkor jöjjön vissza, ha meg van az X összeg, mert amennyit akart adni neki, azt nem találta elegendőnek, és annyiért nincs műtét. És ott siránkozott a szobatársainak, hogy ő nem tud a nyugdíjából többet összekuporgatni.
Na ez mi?
Ez se durva?
Aztán meg más:
Nemrég a Főtáv vezetőjét 10 milliós korrupciós gyanúval tették előzetesbe, na most ha kicsit számolgatunk, ennyit garantáltan eltesz egy év alatt egy orvos, de attól függ persze milyen területen van, lehet ennek a sokszorosa is.
Akkor?
"""Másrészt az orvosnál ettől nem részesülsz előnyben, ugyanolyan ellátást kapsz, mint bárki más, tehát ez nem lehet korrupció"""
----ezt komolyan is gondolod ?
na én már voltam úgy, hogy legközelebb rejtett kamerával megyek a kardiológushoz, ugyanis láttam, hogy sima szakrendelésen nyomogatják neki a borítékot, én erre nem is gondoltam, hogy már ott is kellene, és én meg nem adtam, na ehhez mérten is "foglalkozott" velem, ugyanis szó szerint, két szót engedett mondani, még csak meg se hallgatott, rám se nézett, és legépelt egy semmitmondó baromság "leletet", amiért kár volt egyáltzalán elmennem és az időt pazarolnom, mert előrébb nem jutottam.
Na most ha én legközelebb felveszem rejtett kamerával a dolgot, akár a pénzátadást, akár az egész történetet, szerintetek lesz annak jogi vonzata?
Ne mert kéne, hogy legyen ....
ha ebből nézzük, akkor igazad van, h sok helyen elküldenek, ha nem kapja meg a pénzt, de ha onnan nézzük, amit az anyuka irt, akkor neki is igaza van, mert az "csak" hálapénz, azért, mert vette a fáradságot, és a szabadidejéből áldozott rá időt...
de azt hiszem, h ennek egy hivatásnak kéne lennie, nem egy munkának, és ezért a jelentése tolódik el a munka felé
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!