Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha nem lenne korrupció az...

Ha nem lenne korrupció az országban és mindent kihasználnánk amit lehetne, akkor kb milyen lehetne a hazánk 1-3évtized alatt?

Figyelt kérdés
pl. a geotermikus energiát kihasználnánk, jobban építenénk a turizmusra. De szerintem ilyenekről felesleges álmodozni, amíg ilyen korrupt banda irányítja az országot.
2011. aug. 12. 16:33
 1/7 anonim ***** válasza:
Már a korrupció kérdésében bukott az ötlet.
2011. aug. 12. 16:41
 2/7 A kérdező kommentje:

És kb mekkora veszteséget okoz az államnak a korrupció?

Én azt hallottam, hogy kb 1000-1300mrd Ft évente.

2011. aug. 12. 16:45
 3/7 anonim ***** válasza:
Bárhol a világon 2-3 év alatt mindent meg lehetne változtatni, úgy hogy mindenki jól érezze magát, de nem erről szól a játék. Verseny van mindenki többet akar, mindenki máshogy és mást akar. Nem csak a politikusok korruptak és a gazdaságra sincsenek akkora hatással, mint ahogy gondolod.
2011. aug. 12. 16:53
 4/7 anonim ***** válasza:

Felesleges ezt becsülgetni, mert ez az egyik kérdés, amelyre a magyarság történelme folyamán soha nem fogunk valós tartalmú választ kapni.

Tovább megyek:

Ha mégis kapnánk valamilyen csoda folytán, akkor sem oldódnának meg azáltal a problémák, - csak idegesítenénk magunkat rajta.

2011. aug. 12. 16:55
 5/7 A kérdező kommentje:
Akkor ki van a gazdaságra hatással? Kis Pista aki a kocsmában ül? Én nem globálisan érettem a gazdaság befolyásolását, hanem állami szinten.
2011. aug. 12. 17:01
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

Kis Pista nincs, csak a komoly gazdasági szereplők. Pl.: Demján is kiosztotta a Viktort amikor nem nyertek 2006-ban.

Ez van, ettől függetlenül fideszre szavazok, mert az mszp ügyei nagyon gázok voltak. A jobbiknal meg nem szeretném megvárni amíg ügyei lesznek.

2011. aug. 12. 17:14
 7/7 anonim ***** válasza:
Hát ha az az 1000 milliárd forint bent maradna az államkasszában, akkor pl lehetne fejleszteni a szociális ellátórendszert, vagy lehetne az orvosoknak, esetleg a tanároknak a fizetését emelni.... Egyébként ha a mezőgazdaságra, és a turizmusra építenénk a gazdaságot, annyi biztos, hogy ezek eléggé munkaerő igényes ágazatok, a munkanélküliség csökkenne. A nagyobb foglalkoztatás miatt pedig több lenne mind az adó, mind a járulékbevétel, lehetne akár járulékot csökkenteni, ami még magasabb szintű foglalkoztatottsághoz vezetne. Ha kihasználnánk a geotermikus, és szél energiát akkor csökkenne az ország energiafüggősége, ráadásul szerintem akár még olcsóbb is lehetne az energia.(főleg a fűtésé.) Talán az építőipar amit még rendbe kellene hozni, hiszen annak is nagy az élő munkaigénye.... Persze ehhez állami beruházásokra, rengeteg pályázati pénzre, és átfogó programokra lenne szükség. Én például nem értem, hogy az elmaradott településekre miért nem írnak ki pályázatot egy önellátó helyi piaci termelési, és helyi értékesítési rendszer felállítására. De sok minden nehezen érthető ebben az országban. Ha lenne egy jól működő kormányunk, akkor lenne normális munkahely kínálat, a munkavállaló tudna válogatni a munkahelyek között, nem menne el szarér hugyér melózni, kapna normális bért, és a megnövekedett bérek növelnék a belső fogyasztást, ami a hazai vállalkozási szférának kedvezne.
2011. aug. 13. 01:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!