A 9-12-ig tartó korlátozás, hogy 65 éven aluliak nem vásárolhatnak, az zöldségesre is igaz?
A Kormány 71/2020. (III. 27.) Korm. rendelete a kijárási korlátozásról
6. § (1) Saját és családja érdekében a 65. életévét betöltött személy az élelmiszerüzletet, drogériát, piacot vagy gyógyszertárat 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben látogathatja.
(2) Az élelmiszerüzletben, drogériában, piacon vagy gyógyszertárban 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben az ott foglalkoztatottak kivételével kizárólag az (1) bekezdés szerinti személy tartózkodhat.
↑ [link]
Nekem jellemzően az élmiszer üzlet az a klasszikus ABC és ezért reménykedtem abban, hogy a zöldséges az nem kifejezetten ez a ketgória és oda mégis lehet menni.
De úgy látom itt nem szabad ilyeneket kérdezni, mert itt megsértek embereket, hogy egyáltalán ilyen kérdést felmerek tenni :) tombol a negatív energia bennetek :)
A rendelet alkotói is nyilván a klasszikus értelemben vett ABC szerű üzletekre gondoltak elsősorban, de a zöldséges is élelmiszert árul.Ráadásul az ilyen üzletekben - mert általában jóval kisebbek, mint az ABC-k - nehezebben megoldható a megfelelő távolságok betartása, ezért könnyen lehet, hogy ott a kinti sorbaállás is jellemző.
Műszaki üzletben nem kötelező a rendelet ezen pontjának betartása, de a tulajdonos dönthet úgy, hogy ott is előírja.
Nem téged akarlak bántani kérdező, de látszik a magyar oktatás színvonala:
- magyar anyanyelv óra: szövegértelmezés problémás, nemhogy egy rendeletet, de a mediatartalmat sem sikerül a többségnek értelmezni
- biológia óra: az emberek 2/3-nak fingja nincs arról mi egy vírus, mit tud egy védőoltás, hogyan terjednek a vírusok, hogyan kell kezet mosni, hogyan kell a maszkot hordani, meg hogy nem köhögünk mások képébe
- pénzügyi ismeretek: eszetlen felvásárlás és annak gazdasági hatásai, hitelkezelés, vésztartalékok hiánya (igen, itt a bérek is hibásak), egyesek eszetlenül szedik ki a pénzüket a bankból, leállnak a hitelfizetéssel gondolkodás nélkül,
- matematika: sokaknak nem sikerült értelmezni a 1,5-2 métert
- háztartástan: takarékos, de egészséges ételek helyett vesznek 20-30 kg lisztet, cukrot, sót (30kg sót!!), olyanok, akik fizetés nélkül maradtak
- általános műveltség: képtelenek a gyereknek segíteni leckét tanulni, unatkoznak otthon, mert egy könyvet nem vettek 8. osztály óta kezükbe
# 8: teljesen igazad van!
Én már rongyosra koptattam az ujjaimat :)))) itt a GYK-en, egyszerűen felfoghatatlan, hogy ennyi funkcionális analfabéta van! :(((((
kérdező: élelmiszerbolt, piac
Ebből nem világlik neked, hogy a zöldséges a kettő "metszete"...???
Ha már az nem lenne triviális, hogy a zöldség az élelmiszer. :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!