Kérhető-e keresőképtelenség idejére bírósági pénzbüntetés részletének szüneteltetése?
Ismerősömet megbüntették,200-ezer ft-ra,20-hónapos részletre. Közmunkás,eltört a bokája,eddig 2-részletet már befizetett..
KB 1 hónap táppénz lesz,amit utólag folyósít a TB, úgy tudom. A büntetést pedig minden hó 20-ig kell befizetnie.
De azt nem tudjuk,ha történik vele valami,akkor kérvényt adjunk be a bíróságra 1-2 hónap halasztásra?
#9, #10-nek:
"Attól még a szabály az, ha nem fizet időben részletet, ugrik a részletfizetési lehetőség és egy összegben kell fizetni!"
Vagy mégsem. XD
#11 vagyok:
Mivel az én eseteimben ez SOROZATOSAN ismétlődött, ezért van valami irányadó bírósági állásfoglalás erre az esetre.
Az pedig felülírja az általad felhozott szabályt, kivételt képezve.
Vagyis amit te szabálynak hiszel, az valójában nem az.
Ezt én is így gondolom.-
"Attól még a szabály az, ha nem fizet időben részletet, ugrik a részletfizetési lehetőség és egy összegben kell fizetni!
Csak rendkívüli baleset miatt kérhető-e 2-hónap halasztás,amíg táppénz kap,és nem keres az illető.
Közmunkás táppénz az a fizu 60%-a azaz havi 32400 ft csak!
#12 vagyok:
A #3-as válaszomat vedd alapul. Ebben az esetben a részlet majdnem eléri a jövedelem 1/3-át, ami a kiváltó okot tekintve vis maior.
"vis maior:
Előre nem látott kényszerítő körülmény, elháríthatatlan akadály, ami meggátol valamely kötelezettség elvégzésében"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!