Ilyen esetben szerintetek kijelenthet a tulajdonos? Érdekes téma
Édesapámnak, holtig tartó használati joga van, és azt mondta az ügyvéd. Ha Én azonos lakcímen lakó „együtt élő hozzátartozó” vagyok, akkor azt is megtagadhatom, hogy a tulajdonos bemehessen házba, és nem kell neki kulcsot se adni.
Mondjuk nekem csak a tartózkodási helyem szól ide, az is elég vajon? Ezt nem beszéltem meg az ügyvédemmel, és a legfontosabb aki életjáradék szerződés keretében lett tulajdonos, az kijelenheti onnan a holtig tartó használati jogú illető fiát azaz engem?
A holtig tartó használati jogú személy, már nem él az ingatlanban.
"A használati jog csak személyesen gyakorolható, de kivétel az „együtt élő hozzátartozó”. "
Lentebbit mondta nekem az ügyvéd
Apám el, de nem tartózkodik a házban
Kórházban van
Lehet évekig élete végéig ott marad, teljes felügyelet mellett.
Én vagyok a fia aki be is van oda jelentve tartózkodási helyem szól oda
"A használati jog csak személyesen gyakorolható, de kivétel az „együtt élő hozzátartozó”. "
És kérdés így vane ugyan akkora jogom mint a használati joggal rendelkező édesapámnak
Hiszen a tartózkodási helyem oda szól, illetőleg ha van is a tulaj kitude jelenteni hogy ez megszűnjön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!