Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Most akkor mégis lehet egyolda...

Secur Ve kérdése:

Most akkor mégis lehet egyoldalúan fizetetlenre tenni az embereket? Nem jött meg a fizetés!

Figyelt kérdés

Munkajogi kérdés!

Március 10-én összehívtak egy rendkívüli értekezletet a munkahelyen. Röviden vírushelyzet, nincs megrendelés, leáll a cég mindenki menjen haza és majd szólunk hogy mi lesz.

Nem mondták hogy ez fizetett szabi lenne, nem is kellett aláírni a szabis ívet.

Nem mondták hogy ez fizetetlen szabi lenne, ilyet nem is mondhat mert egyoldalúan nem tehet fizetetlenre, azt max én kérhetem. De nem kértük.

Hazamentünk , március 10 óta nem voltunk benn, a cég zárva munka nincs. Még home office sincs lévén ez fizikai munkakör.

Olyan kósza hírek jöttek hogy erre az időszakra egy fillér bér nem lesz. Nem hittük el , ilyet nem tehet mondták a botcsinálta „jogászkodók“. Mert állásidő van, meg egyoldalúan fizetetlen szabi nem lehetséges, ment az okoskodás.

Ma megjött a márciusi bér. A bér 2/3-a hiányzik. Márc 10-ig bejártunk addig fizettek-márc 10-hó vége közötti időre semmit. A „kósza"hírek igazak voltak.

Na ilyenkor mi van? Most akkor mégis lehet egyoldaúan fizetetlenre tenni?

És mivel továbbra se kell bejárni így akkor úgy számoljunk hogy mostantól egy fillért se kapunk, míg be nem indul a cég? Ami lehet hogy a nyáron lesz?

2020. ápr. 2. 11:17
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Lehet két munkaszerződésed egy időben.

Az átmeneti időben próbálj meg találni egy másik helyet. A kereskedelemben még mindig munkaerőhiány van.

2020. ápr. 2. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!