Aznap lejáró terméket nem kell jelezniük a boltba valahogy?
A boltba ma a polc elejére ki voltak téve a ma lejáró cuccok (pl vaj ketchup), hátra meg olyan ami több mint 1 hónap múlva fog csak.
Ha hazahoztam volna 2db ma lejáró vajat és 1db ketchup-ot hát most biztos boldog lennék. (Nem volt akciós) De tuti valaki megjárta, nem ellenőrzi mindenki.
Erre nincs semmi jogszabály? Google-n rá kerestem és elvileg nincs de ezt nem akarom elhinni.
#12 NEM lesz baja tőle.
Korábban más már nagyon jól leírta, ez nem kidobási határidő, hanem a MINŐSÉGÉT őrzi meg addig az időpontig BIZTOSAN.
A vaj ami mai dátummal van jelölve, még majd egy hónapig tökéletes lesz a hűtődben. A minőségmegőrzés idejét általában a gyártás és megromlás ideje közé teszik úgy, hogy a lejárati idő után még majdnem fele annyi ideig jó, mint amennyivel előtte gyártották.
Vagyis ha a vajat február 1-én gyártják és a minőségmegőrzési időként rá van írva, hogy március 31., akkor április végéig fogyasztható megfelelő tárolás mellett. Ha ugyanezt tejnél nézed, akkor azt gyártják február 1-én, a dátum rajta február 8. és 12-én már nem lesz jó a hűtődben felbontatlanul sem.
Amit te elvársz az olyan, hogy van egy határérték, de kell elé egy másik határérték amit e kellene tartani az első helyett, amit eleve azért írnak rá hogy AZT betartsák.
Mintha a sebességhatár kocsiknak 50 km/óra lenne, de elvárnád hogy büntessenek már 47km/órás sebességnél is, mert hát az már nagyon közel van az 50-hez, amivel menni lehet. nem, azért határ az 50, hogy aki azt átlépi, az lesz szabálytalan.
A terméken pontosan azért van rajta hogy március 31. hogy ezen a napon még el lehet adni, mert még utána is fogyasztható otthon jó ideig és biztonsággal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!