Kijárási tilalom alatt meglátogathatom a párom akivel hivatalosan nem élünk együtt?
Tudom, a kérdés elég banális. A kijárási tilalomra vonatkozó kormányrendelet erre nem tér ki mint "alapos indok". Illetve csak belemagyarázni lehetne egyik-másik indokba.
Jelenleg távkapcsolatban élünk, egymástól 60 kilométerre és a hétvégéket tudjuk csak együtt tölteni.
Jól értelmezem, hogy ebben az esetben nem láthatom Őt amíg a kormányrendelet hatályát nem veszti? Még akkor sem, ha én autóba ülök és átmegyek hozzá majd az egész hétvégét a lakásában töltjük?
Tudom, ebben a helyzetben nem ez a legfontosabb, de már most hiányzik, és nem szeretném, ha egyedül lenne ilyen helyzetben. Attól tartok marad a Skype :(
Akkor én rosszul értelmezem, mert a rendelet harmadik paragrafusa szerint:
"3. §
A lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására az e rendeletben
meghatározott alapos indokkal kerülhet sor."
és az alapos indokok lisája:
"4. §
(1) A 3. § szerinti alapos indok:
a) a munkavégzés, a hivatásbeli kötelezettség, a gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti
tevékenység, valamint az ezek elvégzéséhez nélkülözhetetlen anyagokat, valamint
eszközöket árusító üzletben (különösen a műszaki cikket, az építőanyagot és
eszközöket árusító üzletben) történő vásárlás,
b) napközbeni kiscsoportos felügyelet okán a kiskorú gyermek kísérése,
c) az egészségügyi ellátás és szolgáltatás igénybevétele, beleértve a gyógyító
tevékenységen túl a testi és a lelki egészség megőrzése céljából nyújtott egészségügyi
szolgáltatásokat (különösen pszichoterápiás ellátás, fizioterápiás kezelés, gyógytorna),
d) az egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős célú gyalogos közlekedés az 5. §
szerint,
e) a házasságkötés és a temetés szűk családi körben,
f) a napi fogyasztási cikket értékesítő élelmiszerüzletben (a továbbiakban:
élelmiszerüzlet) történő vásárlás,
g) a napi fogyasztási cikket értékesítő egyéb (illatszert, a drogériai terméket, a háztartási
tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító) üzletben (a
továbbiakban együtt: drogéria) történő vásárlás,
h) az állateledelt, takarmányt forgalmazó üzletben történő vásárlás,
i) a mezőgazdasági üzletben történő vásárlás, ideértve műtrágyát értékesítő üzletet és
vágóhidat,
j) a piacon, a helyi termelői piacon (a továbbiakban együtt: piac) történő vásárlás,
k) a gyógyszert, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletben (a továbbiakban
együtt: gyógyszertár) történő vásárlás,
l) az üzemanyag-töltőállomás felkeresése,
m) a dohányboltban történő vásárlás,
n) a fodrász, a manikűrös szolgáltatások igénybevétele,
o) a szállítási, tisztítási és higiéniás szolgáltatások igénybevétele,
p) a gépjármű- és kerékpárszerviz, a mezőgazdasági és erdészeti gépek és berendezések
javításával kapcsolatos szolgáltatások igénybevétele,
q) a hulladékgazdálkodással összefüggő szolgáltatások igénybevétele,
r) a legszükségesebb esetben a személyes megjelenést igénylő ügyintézés, így hatósági,
banki, pénzügyi, biztosítási és postai szolgáltatások igénybevétele,
s) az állatok ellátása, háziállat közterületi sétáltatása, az állatorvosi rendelő és az
állatkórház látogatása,
t) a szülői jogok és kötelezettségek,
u) a hitéleti tevékenység."
oki, az addig rendben van, hogy nem fognak mindenhol ellenőrizni, de nekem 60 km az út. Rendszeresen szoktam trafiba vagy közúti ellenőrzésbe futni. Akkor mit mondok? Egészségügyi sétán vagyok 60 kilométerre az otthonomtól és a munkahelyemtől ráadásul kocsival?
Nyilván ha a szomszéd utcában lakna nem görcsölnék ezen én sem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!