Miért nem illegális őrült módjára felvásárolni mindent?
A boltok mindig menni fognak, szóval felesleges egy hónapra előre bevásárolni. Főleg gyógyszerből... Krónikus beteg vagyok, és talán keddre lenne gyógyszerem, de azt mondta gyógyszerész hogy a kedd egyáltalán nem biztos(havi adagjaim vannak, már csak egy hétre elég van), szóval ha úgy megyek gyógyszertárba, hogy már csak pár napi adag van, mehetnék a kórházba...
De bolt is idegesítő, hogy elkell mennem több boltba, hogy egy ebédet tudjak csinálni magamnak.
Teljesen jogos lenne betiltani az ilyet, ha boltokban nem is, de gyógyszertárakban mindenképp. De boltokban is lehetne korlátozni néhány alap élelmiszer vásárlását.
Mert ez ebben a formában szabályozhatatlan. Gondolj bele, bemegyek, veszek mondjuk 10Kg lisztet, ami a maximum. Kifizetem, bepakolom a kocsiba, majd visszamegyek, és megint hozok 10 kilót. És ezt addig csinálhatom míg kedvem van.
Egyébként én is szívok, a munkám miatt rendszeresen kéne kézfertőtlenítőt használnom, de sehol nem kapok, az itteni gyógyszertárakban pedig már alapanyag sincs hozzá, hogy készíteni tudjak magamnak.
A gyógyszerhiányt ne a koronavírus hisztire kenjük!
Sem patikus, sem orvos nem vagyok, sem állandó gyógyszert nem szedek, mégis tudom, hogy az alábbiak az elmúlt 1-2 évben hónapokig hiánycikkek voltak
- epilepszia gyógyszerek 70%-a
- egy masszív antibiotikum (helicobacter fertőzésre), akinek kellett az 4 hónapot várt rá és akkor is az ország két kórházából szedték neki össze
- cukorbetegséghez több gyógyszer
- nagyimnak valami veseelégtelenségre szedett gyógyszerére heteket vártunk
- valami patikai csecsemőtápszer
- K vitamin
Mindegyikre az volt a hivatalos álláspont, hogy nincs hiány csak külföldi beszállítás fennakadása ilyen-olyan külföldi események miatt. Most a koronavírusra lehet kenni.
Tegnap valaki az antipszichotikuma hiányára panaszkodott itt, ami pláne nem játék, és kifogyott szegény belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!