Egy kölcsön / hitel honnantól uzsora?
Most én adok kölcsön havernak, és megállapodunk, hogy X összeget ad vissza, akkor már uzsorás vagyok, ha nem évi 8 % ?
Hol a határ vagy mi erre a pontos jogszabály?
Nincs?
Hát híradóban is éppen tegnap hallottam h X Y uzsorást elítéltek stb stb ....
állítólag már erre is van valami Btk-s §, nem ?
Rosszul tudom ?
Valaki simerősömet kérdeztem, ő meg azt mondta, hogy a bírói gyakorlat kb havi 5 %-tól már uzsorának szokta minősíteni, pont azért mert nincs ilyen konkrét jogszabály ami meghatározná, és mert az is kell, hogy valakinek a szorult helyzetét használja ki az illető, lényeg, hogy valami kell, hogy legyen, ha emiatt perek vannak.
Nem?
a provident az más dolog, azok kimagyarázták ugye h ők pénzintézet meg hivatalosan csinálják, na meg felsőbb körök érdekeltek benne, de még ellenük is anno fel akartak lépni
Na de magánszemély esetén aki kifejezettenebből él h uzsorakölcsönöket ad, hát én úgy hallom több embertől is, hogy nem olyan régóta, de bizony bűncselekménynek számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!