Ez a mondat becsületsértő (lent)?
Figyelt kérdés
Ha azt írom valakinek privát üzenetben, hogy "Maga nagyon frusztrált lehet.". Nem a munkakörével, közfeladatával kapcsolatban írom ezt, hanem csak általánosságban. Egyáltalán ez a kifejezés, hogy "frusztrált" aminek jelentése nagyjából az, hogy "ingerült, elkeseredett" becsület csorbítására alkalmas kifejezés? Átolvastam minden becsületsértésről szóló cikket, és a törvénykönyvet is, de még így sem tudom eldönteni. Ti mit mondtok?2020. márc. 7. 16:48
1/6 anonim válasza:
Nem szerencsés, de semmiképp sem becsületsértő. Legalábbis én nem tartanám annak, de attól még nem tetszene, ha rám mondanák.
2/6 anonim válasza:
Privát üzenetben az anyját is sértegetheted, nem büntetendő
3/6 A kérdező kommentje:
Köszi, kaptatok zöldet. Annyiban igazad van ketteske, hogy privát üzenetben (ami ugye nem nagy nyilvánosság), az anyját is szidhatom. De ha már azt írom neki, hogy "Azért vagy te ilyen szar földmérő/csapos/szabó/stb. mert az anyád egy curva!", a BTK. szerint ez már becsületsértés, mert a munkakörével kapcsolatos állítást tettem. Ha jól értem a jogszabályt.
2020. márc. 7. 17:01
4/6 anonim válasza:
Maga nagyon frusztrált lehet egy feltételes mód nem állítás ez nem becsületsértő
5/6 A kérdező kommentje:
"Maga nagyon frusztrált lehet egy feltételes mód nem állítás ez nem becsületsértő"
Igen, ez is megfordult a fejemben.
2020. márc. 7. 17:09
6/6 anonim válasza:
Roppant érdekes kérdést feszegetsz, urambátyám! No mármost vegyük azt, hogy külön-külön egyik szó sem sértő, ezáltal arra igencsak nagy lesz az esély, hogy együtt sem adnak ki valami sértőt. Bár hozzá kell tegyük, urambátyám, hogy azért még sem egészen van rendjében ez a mondat, a magázás és a frusztrált szó használata, mindez egy kijelentő mondatban lehet, hogy nem épp fogja elnyerni a pártnere tetszését. Sokkal finomabb lenne ez az egész az ön részéről, urambátyám, ha kérdés formájában tenné ezt, s a frusztrált helyett a maga által is elmondott magyar megfelelők egyikét használná, tehát valami ilyesmire gondolok: Esetleg ingerültnek tetszik lenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!