Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha apuka hivatalosan, anyuka...

Ha apuka hivatalosan, anyuka beleegyezésével lemond a közös gyerekről akkor későbbiekben a gyerek nem követelhet semmit ugye?

Figyelt kérdés
Tehát pl ha apuka meghal nem bukkanhat fel hogy követeli pl a részét az örökségből?
2020. márc. 1. 19:09
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Akkor nem örököl semmit, engem és a páromat is hasonló módon zártak ki az örökségből. Egyébként csak gratulálni tudok a hozzád hasonló emberekhez.
2020. márc. 2. 13:13
 12/25 A kérdező kommentje:
Hát ne haragudj, de mikor van nekem mint új feleségnek egy hàzam pl és születnek közös gyerekeink ne kelljen már a férjem szinte idegen gyerekével osztozniuk az örökségen. Anyuka nem is nagyon engedi hogy tartsák a kapcsolatot, a gyerek is egyre ellenségesebb, de gondolom ha öröklésre kerülne a sor rögtön tartanák a markukat
2020. márc. 2. 14:03
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Akkor visszakérdezek.

Ha kiderülne hogy a férjed megcsal, te elhagyod, ezután hasonlóképpen megromlik veled is a viszonya és emiatt a gyereketekkel is - majd megint újra nősül és lesz megint gyereke, akkor mit szeretnél?

Akkor is azt tartanád igazságosnak hogy a te gyerekedet is ki lehessen zárni a volt férjed örökségéből? Azt tartanád igazságosnak hogy ha már ti elváltatok és a ygereketek nem tud az apjával jó viszonyt kialakítani, akkor csakis az új gyereké legyen minden ami most a férjedé?

Mert ha meg lehet ezt tenni, akkor bizony a te gyerekeddel is meg lehet tenni. És nem jelentheted ki hogy nem fog megtörténni, mert nyilván az első kapcsolata sem úgy indult hogy majd elválnak útjaik és lesz egy új feleség, új család. Az is olyan kívánatos lenne, hogy akkor veletek történhessen?

2020. márc. 2. 14:52
 14/25 anonim ***** válasza:
54%
Rohadt undorító egy nő vagy.
2020. márc. 2. 14:55
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
A te házadból nem örökölne, kizárólag az apja részéből. A házon vagy holtig tartó haszonélvezetet kapsz vagy egy gyereknyi részt. Tehát, ha apuka meghalna és van 2 közös gyereketek, akkor örökölne egy fél háznak az egyharmadát, amit a halálod után kapna meg vagy pedig egy fél háznak az egynegyedét.
2020. márc. 2. 15:39
 16/25 A kérdező kommentje:
13as akkor én is visszakérdezek! Szted amikor az ex a férjemen élősködött, soha életében nem dolgozott, ergó egy fillért nem tett le az asztalra, de mellette megkövetelte hogy a párom biztosítson neki mindent, mellette félrelépett, ezért hagyta ott a férjem, majd jókat röhögött azon hogy évekig albérletben tengődött, mellette követelte a gyerektartást akkor is amikor a pàromnak már nem maradt mit enni, majd megismertük egymást, én a családomnak hála mindig jól éltem, közösen építettük fel az én családom segítségével ami most van, gyakorlatilag szégyen nem szégyen a páromnak szinte semmije nem volt amikor megismerkedtünk akkor milyen alapon is járna bármi annak a gyereknek? Jah mellesleg anyuka családjának is van mit a tejbe aprítani, csak amikor a férjemmel voltak együtt nem tàmogatták, akkor örököljön onnan a gyerek.
2020. márc. 2. 16:23
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

#16 Te most előadod a sztori egyik oldalát amit te hiszel arról hogy ez történt - mert te ezt tudod a férjedtől. A másik fele meg ott van a másik személynél.

Tök mindegy mi történt. Ha a jog lehetőséget adna rá hogy megtörténjen amit szeretnél, akkor az is megtörténhet amit én kérdetem tőled. Tudsz rá normálisan felelni?

2020. márc. 2. 16:33
 18/25 A kérdező kommentje:
Én azt tartanám jogosnak hogy a gyerek azután örökölhessen amit a szülei a közös együttlét alatt összegyűjtöttek illetve azután a szülő után akihez a válás után kerül. Most arra nem tudok mit mondani én ilyen szituban amit leírtál hogy gondolkoznék, de mindenesetre soha nem kellett ami a másé, ergó nem várnám csillogó szemekkel hogy olyan után örököljek én vagy a gyerekem amihez jogilag lehet van, de erkölcsileg semmi közünk. Te amúgy mit szólnál ha a te gyerekeidnek kellene a te családod örökségén osztozkodniuk csak mert elkövetted azt a hibát hogy olyan férfiba szerettél bele akinek màr volt egy elcseszett kapcsolata amiből lett sajnos egy gyerek is?
2020. márc. 2. 16:38
 19/25 A kérdező kommentje:
Jah amúgy #17, ezt csak úgy elmondom nem csak a férjem oldala, hanem mindenki tudja hogy ezek tények, sőt az exe nagy mellénnyel mesélte többek között nekem is hogy ne gondoljam hogy irigy rám amikor ő ment félre és amúgy mennyi pasinak kell, a páromat csak kihasználta
2020. márc. 2. 16:40
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Ez szép és jó, de te akkor is tudtad, hogy van egy gyereke, amikor összejöttél vele. Nem kérte se az ex, se a gyerek. Az undorító, hogy a férjed saját, vér szerinti gyerekét a föld színéről eltörölnéd, a xaros pénz miatt, holott ő nem tehet arról, hogy két idióta szülője van.
2020. márc. 2. 18:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!