Szomszéd nem csinál kerítést, mik a lehetőségeim?
Utca felől nézve a jobb oldali kerítés a miénk, ami meg is van csinálva.
A szomszédé viszont nincs, a másik oldalon.
Szeretném használni a kertemet, tárolni benne a dolgaimat, stb, de így hogy szabad felőlük az átjárás nem megy.
Van egy gyerekük is, esetleg ha az is átjár, lop, megrongálja a dolgaimat, vagy belelép valamibe, rá esik valami és balesete lesz akkor még a végén engem vesznek elő.
Az önkormányzatnál nincsenek tisztában az ehhez kapcsolódó jogszabályokkal, ezt meg is mondták. Szerintük amúgy csak akkor kell kerítést csinálni, és annak, akinek kutyája van.
Beszéltem ügyvéddel, aki azt mondta ilyen baromság nincs, meg van szabva hogy kerítésnek lennie kell. Nem a kutya szabja meg.
Azt javasolta indítsak birtokvédelmi eljárást.
Lesz belőle vajon valami? Vagy lesz4rják majd az egészet, és nem foglalkoznak vele?
Nem akarom én megcsinálni, mert nem nekem a kötelességem és nincs rá pénzem. Nagy, hosszú a kert, 2000nm. Utólag behajtatni az árát meg nagy macera lenne, és biztos nem fizetnék ki.
Baxd meg!
Számold már ki, hogy mi kerül többe:
-birtokvédelmi eljárás,
-pár méter kerítés?!
Ha feltételezem hogy az alapterület rövidebb oldalai 10 méteresek, a hosszabbik akkor is csak 200 méter.
A 150cm-es vadhálónak 199Ft métere, tehát 39800Ft.
10 méterenként leásol egy vibropréselt beton oszlopot, darabja 979 Ft, tehát 18580 Ft.
Összesen 58380 Ft.
Baxd meg te, nincs rá 60ezrem, képzeld el.
Birtokvédelmi eljárás indítása 3.000, kicsit olcsóbb.
Max hozok valami kutyát hogy xarja össze a kertjét, de én tuti nem fogok rá kifizetni semmit.
Köszi a válaszokat.
"Max hozok valami kutyát hogy xarja össze a kertjét, de én tuti nem fogok rá kifizetni semmit."
Ja, hogy neked kerítés kell, de csinálja meg a szomszéd:))
Kutyádat hagyod kóborolni, azért viszont fizethetsz.
Remélem, hasonló szomszédom soha nem lesz.
#11, #12-nek (kérdezőnek):
Nekem nagyon úgy tűnik hogy neked nem a probléma megoldása a célod, hanem úgy akarsz kerítést hogy a szomszéd fizesse!
Milyen alapon?
Neked pontosan annyiba kerül mint neki. Mind anyagi, mind munka szempontjából. A véleményem pedig az hogy hiába fogsz te bíróságon hepciáskodni. Semmi jogod senkit, semmi olyasmire kötelezni (mert neked úgy tetszik) amire egyébként törvény nem kötelezi!
Vagy azt képzeled hogy a bíróság arra való, hogy az egyéni kívánság-műsorodat törvényi rangra emelve kötelezze a szomszédot?
Megérdemled a helyzetedet, és azt a meddő pereskedést is ami következni fog, és eredménytelen lesz.
Nem sajnállak.
DK-s, túrórudika 1-nek:
Önkritika? Vagy legalább egy kis egészséges óvatosság?
Semmi?
Akkor olvasd el az általad idézett joghelyet, majd értelmezd is az ott látottakat! Kerítés építésére birtokvédelmi eljárás keretében az alábbi feltételek valamelyikének esetében kerülhet sor:
II. Fejezet
A birtokvédelem
5:5. § [A birtokost megillető birtokvédelem]
(1) A birtokost birtokvédelem illeti meg, ha BIRTOKÁTÓL JOGALAP NÉLKÜL MEGFOSZTJÁK, vagy BIRTOKLÁSÁBAN JOGALAP NÉLKÜL HÁBORGATJÁK.
Ennyi, és nem több!
A kérdező igénye még mindig csak EGYÉNI KÍVÁNSÁGMŰSOR, JOGALAP NÉLKÜL!
Bújj vissza a Google-ba, és ne itt produkáld magad.
Egyébként is!
Ha már felismertél, akkor jogi kérdésekben lehettél volna óvatosabb is velem szemben! XD
DK-s, túrórudika1-nek:
Most hogy kiröhögtem magam, elárulom neked hogy a honvédség azért nem sorozott be, mert intézeti gyerekként elvégeztették velem a munkásőr-képzőt Kisvaszaron. (13 voltam) XD
Te sorozatban lövöd az öngólokat! XDXDXD
DK-s vagyok:
Tényleg kezdelek sajnálni. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!