Miért számít okirat hamisításnak?
Figyelt kérdés
Ha egy kocsit veszek részletre és nem az én nevemre hanem a testvérem nevére iratjuk de én fizetem miért számít okirat hamisításnak?2020. febr. 28. 04:54
1/7 anonim válasza:
dehogy számít.
tulajdona bárkinek lehet, egy másk dolog az üzembentartó.
vagy most mi történt pontosan?
2/7 anonim válasza:
Ez attol fugg. Ha a tied a kocsi, de tulajdonoskent a testvered van feltuntetve, az valotlan adat, es kozokirathamisitas. Ha ajandekozol, ekkora érték utan a testverednek mar illeteket kell fizetnie. (Csak egyenesagi rokonokat ajandekozhatsz korlatlanul) Uzmbentarto barki lehet.
3/7 anonim válasza:
#2 jól leírta.
Egyébként meg azért sem nyerő, mert ha arról van szó, hogy magadnak veszed a kocsit, csak a testvéred nevére, teszem azt, azért, hogy nehogy lefoglalják, ha jön hozzád a végrehajtó.
4/7 A kérdező kommentje:
Azért kérdeztem 1 mert az egyik ismerősömmel hasonló történt papíron ő a tulajdonos a testvére az üzembe tartó és ő fizette ki a kocsit s most a rendőrség azt mondta nekik hogy ez okirathamistásnak számít. Csak csodálkoztak rajta mert nem tudták.
2020. febr. 28. 07:41
5/7 anonim válasza:
Azért okirat hamisítás, mert nem a valós, tényleges állapot kerül közokiratba.
Amúgy, a kettes téved, az egyenesági rokonnak sem lehet korlátlanul, adómentesen ajándékozgatni.
6/7 anonim válasza:
5-nek: a NAV honlapján lévő tájékoztatóban ez áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!