Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért számít okirat hamisításnak?

Miért számít okirat hamisításnak?

Figyelt kérdés
Ha egy kocsit veszek részletre és nem az én nevemre hanem a testvérem nevére iratjuk de én fizetem miért számít okirat hamisításnak?

2020. febr. 28. 04:54
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

dehogy számít.

tulajdona bárkinek lehet, egy másk dolog az üzembentartó.

vagy most mi történt pontosan?

2020. febr. 28. 06:10
 2/7 anonim ***** válasza:
92%
Ez attol fugg. Ha a tied a kocsi, de tulajdonoskent a testvered van feltuntetve, az valotlan adat, es kozokirathamisitas. Ha ajandekozol, ekkora érték utan a testverednek mar illeteket kell fizetnie. (Csak egyenesagi rokonokat ajandekozhatsz korlatlanul) Uzmbentarto barki lehet.
2020. febr. 28. 06:58
 3/7 anonim ***** válasza:
89%

#2 jól leírta.

Egyébként meg azért sem nyerő, mert ha arról van szó, hogy magadnak veszed a kocsit, csak a testvéred nevére, teszem azt, azért, hogy nehogy lefoglalják, ha jön hozzád a végrehajtó.

2020. febr. 28. 07:22
 4/7 A kérdező kommentje:
Azért kérdeztem 1 mert az egyik ismerősömmel hasonló történt papíron ő a tulajdonos a testvére az üzembe tartó és ő fizette ki a kocsit s most a rendőrség azt mondta nekik hogy ez okirathamistásnak számít. Csak csodálkoztak rajta mert nem tudták.
2020. febr. 28. 07:41
 5/7 anonim ***** válasza:

Azért okirat hamisítás, mert nem a valós, tényleges állapot kerül közokiratba.

Amúgy, a kettes téved, az egyenesági rokonnak sem lehet korlátlanul, adómentesen ajándékozgatni.

2020. febr. 28. 17:29
 6/7 anonim ***** válasza:
5-nek: a NAV honlapján lévő tájékoztatóban ez áll.
2020. febr. 28. 19:09
 7/7 anonim ***** válasza:
6: Igazad van, én tévedtem.
2020. febr. 28. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!